OPSTEKERTJE...recepten voor aan boord

Sterrenburger met zelfgemaakte saus

OPSTEKERTJE

Sterrenburgers met zelfgemaakte saus. 

Voor 4 personen.

Braadpan

4 witte kadetten

Rucola slablaadjes

 

400 gram rundvleesgehakt

2 eetl. Ketjap manis

2 eetl. Grove mosterd

1 tl. Cayennepeper

2 kl. Eieren

80 gram paneermeel of panko

3 eetl. Roomboter

450/500 ml zelfgemaakte jus of 1 pot vleesfond of combinatie.

 

Meng alles door elkaar behalve de roomboter en vleesfond.

Kneed alles met de hand, verdeel in 4 porties en draai er ballen van.

Laat alles 30 minuten rusten in de koelkast.

Verhit de boter in de braadpan en bak de balletjes rondom bruin.

Schenk de fond(jus) erbij. Bijna ondergedompeld worden ze het lekkerst.

Op laag vuur de sterrenburgers 45 minuten laten garen met het deksel schuin op de pan.

Ondertussen kan de saus worden gemaakt.

 

5 eetl. Mayonaise

4 eetl .ketchup

2 eetl. piccalilly

1 theel. Chilipoeder

½ eetl. Azijn

½ eetl. Suiker

Klein gesnipperd uitje

Beetje zout

Verwarmen van de saus.

30 sec. op 800 watt in de magnetron of in pannetje licht verwarmen. Dan doorroeren

En weer verwarmen. Vervolgens terug koelen en dan met folie in de koelkast verder afkoelen.

De saus is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Beleg de witte kadetten met de sla, een burger en de saus.

Eet smakelijk

Opstekertje Opstekertje