DRIEMASTER
4 personen
Entrecotes met uien-chilimarinade en groente spiesjes op de BBQ of COBB.
4 entrecotes
Uien-chilimarinade
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 verse rode pepers, fijngesneden
2-3 takjes peterselie, gehakt
2 takjes rozemarijn
1 el groene peperkorrels of een mix
Ca. 4-6 eetl. olijfolie
Meng alle ingrediënten in een kom met 1 eetlepel olijfolie, en stamp met vijzel of een vork tot alle sappen zich mengen. Voeg nog 5 eetlepels olijfolie toe.
Marineer hierin het vlees en laat het 1 a 2 uur marineren, of zo lang mogelijk.
Voor BBQ goed uit laten lekken.
Voor bakken op grillpan of bakplaat kan je de opgevangen gekruide olijfolie gebruiken.
Baktijd voor BBQ is 1 a 2 minuten, dan zijn ze mooi rosé.
Groente spiesjes
4-6 personen
2 courgettes
6 kleine oranje paprika’s
1 bakje tomaten 250 gram
Bosje verse basilicum
1 el olie
zout en peper
8 sateprikkers
Laat de prikkers 30 minuten in water weken.
Was de courgettes en snijd of schaaf lange plakken met kaasschaaf.
Doe de courgetteplakken in een golfbeweging op de prikkers en steek tussendoor een tomaat, basilicumblaadjes en 2 halve paprikastukjes ertussen.
Bestrijk met wat olie en breng op smaak met zout en peper.
Bak ze op zilverfolie in 6 minuten gaar.
Je kunt ook groenten pakketjes maken of een aardappel in aluminiumfolie laten garen.
Bereidingstijd: 30 minuten
Recept/fotografie Yvonne Ransijn