VETUS viert 50 jaar in de VS

Met belangrijke productontwikkelingen

MIAMI- VETUS, de Nederlandse bouwer van scheepsmotoren en -systemen, is 50 jaar actief in de Verenigde Staten en tijdens de komende Miami Boat Show zal bij deze mijlpaal uitgebreid stil worden gestaan. 

In 1973 opende VETUS-oprichter Willem den Ouden zijn eerste merkkantoor in de VS, slechts negen jaar nadat hij VETUS had opgericht als een groothandel in scheepsonderdelen die opereerde vanuit zijn huis in Rotterdam. Vandaag de dag heeft VETUS een ongeëvenaard wereldwijd distributie- en servicenetwerk. Met het hoofdkantoor in Nederland, directe vertegenwoordiging in 18 landen en distributeurs in vele andere landen, kan het bedrijf zich met recht een wereldwijde vernieuwer noemen.

VETUS begon dit mijlpaaljaar met belangrijke productontwikkelingen die zijn positie als innovator in de pleziervaartindustrie verder verstevigen.

In januari kondigde VETUS een nieuw partnerschap aan met Yamaha Motor, waardoor de BOW PRO-boegschroefreeks zal worden geïntegreerd in het Helm Master® EX-besturingssysteem van Yamaha. Het Helm Master® EX-besturingssysteem geeft booteigenaren joystickbesturing en manoeuvreerbaarheid over buitenboordmotoren.

Eveneens in januari onthulde VETUS de E-LINE AIR serie (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4172278/nieuws/vetus_lanceert_e-line_air_serie.html) luchtgekoelde, elektrische aandrijfsystemen, die ideaal zijn voor nieuwbouwboten of verbouwingen. De serie is momenteel verkrijgbaar in drie maten met vermogens van 4kW bij 24 volt, 4kW bij 48 volt en 6kW bij 48 volt.

Elk model is licht en compact, wat de kosten van elektrificatieprojecten verlaagt en tegelijkertijd meer ruimte in de motorruimte creëert. Ze zijn ook modulair en volledig geïntegreerd, wat toekomstige upgrades veel gemakkelijker maakt.

VETUS heeft de nieuwe E-LINE Air serie ingediend voor de National Marine Manufacturers Association Miami Innovation Award.

 

4172278_1515074 4172278_1515074