KPS Capital Partners neemt meerderheidsbelang in Princess Yachts

Huidige aandeelhouders blijven mede eigenaren van het bedrijf

PLYMOUTH- KPS Capital Partners, LP (“KPS”) heeft een aandelenbelang overgenomen in Princess Yachts. De voltooiing van de transactie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023 en de huidige aandeelhouders van Princess Yachts blijven mede-eigenaren.

Princess Yachts is een toonaangevende bouwer van luxe motorjachten en staat bekend om het tijdloze design, de handgemaakte kwaliteit en de uitzonderlijke zeewaardigheid. De werf, gevestigd in Plymouth, Engeland, kent een reputatie als één van de meest iconische luxemerken van Groot-Brittannië en bedient een wereldwijde klantenbestand via een ‘best-in-class’ internationaal dealernetwerk. Het Britse bedrijf telt ongeveer 3.200 werknemers en exploiteert vijf productiefaciliteiten in Plymouth, Engeland.

Ryan Harrison, een partner van KPS Mid-Cap Investments, zegt over de transactie: “We zijn verheugd deze aanzienlijke investering te kunnen doen in Princess Yachts; een toonaangevend bedrijf in de luxe wereld van de jachtindustrie met een iconisch merk, gebaseerd op de Britse traditie. Princess beschikt over een opmerkelijk, groeiend productassortiment en heeft wereldwijd een goede reputatie op het gebied kwaliteit en innovatie. KPS’ investering zal het groeitraject van Princess versnellen en tal van investeringen financieren voor de toekomst. We kijken ernaar uit om samen te werken met de bestaande aandeelhouders van Princess, Chief Executive Officer Antony Sheriff, het senior leiderschapsteam en de getalenteerde medewerkers van Princess Yachts.”

Nieuw hoofdstuk

Antony Sheriff, Chief Executive Officer van Princess Yachts,: “We zijn verheugd over dit opwindende nieuwe hoofdstuk. KPS en het Princess Yachts-team willen graag investeren in de toekomst van het bedrijf terwijl we doorgaan om het portfolio van onze eersteklas motorjachten verder te versterken. Met lopende bestellingen ter waarde van bijna $ 1 miljard en veel modellijnen verkocht in 2025, verkeren we in een ongekend sterke commerciële positie. Samen met het geweldige trackrecord van KPS op het gebied van uitstekende productie en investeringen in leidende merken, verkeren we nu in de positie om Princess Yachts naar het volgende niveau van marktleiderschap in kwaliteit en innovatie te tillen. Met de betrokkenheid van KPS versnellen we een reeks groei- en operationele initiatieven en kunnen we verder bouwen op onze lange en succesvolle geschiedenis.”

thumbnail_05 post 02 thumbnail_05 post 02
r35-exterior-signal-red-hull-43-2560x1707 r35-exterior-signal-red-hull-43-2560x1707
py-s66-key-scaled-e1649146795513-2560x1707 py-s66-key-scaled-e1649146795513-2560x1707
thumbnail_05 post 01 thumbnail_05 post 01