Ocean Race vloot halverwege etappe 3 (+ video)

Tijd voor reparaties bij lichte windomstandigheden

Team Holcim PRB gaat nog steeds aan de leiding tijdens de derde leg van The Ocean Race. De achtervolgers knabbelen wel wat mijlen van de voorsprong af.

”We wisten dat iedereen ons van achteren zou inhalen, dus de enige oplossing voor ons was om zo snel mogelijk door te gaan”, aldus schipper Kevin Escoffier. ”Daarom hebben we ervoor gekozen om in het zuiden te blijven.’’ 

Team Malizia blijft de grootste bedreiging voor de leider, gepositioneerd op 60 mijl ten noorden maar bijna in lijn qua afstand naar het oosten. Biotherm en 11th Hour Racing Team liggen verder terug, maar in lijn met de leider.

De teams zijn ongeveer halverwege deze gigantische etappe 3 - de langste in de geschiedenis van de race - met een ETA bij Kaap Hoorn nog 10-11 dagen en zo’n 4000 zeemijlen verwijderd. De voorspelling voor de komende drie dagen is dat de omstandigheden lichter zullen worden, waardoor er meer compressie op het klassement zal zijn en er gelegenheid is voor reparaties. 

Tijdens een live call meldde 11th Hour Racing Team een bootsnelheid van ongeveer 22 knopen in een wind van 20 knopen. Maar terwijl de bemanning vooruit kijkt, zullen de prioriteiten verschuiven naar het uitvoeren van reparaties. 

”We hebben de tijd gehad om de schade van de afgelopen dagen te beoordelen,” zei Justine Mettraux. ”We zullen de lichte periode benutten om het grootzeil en een van de roeren te repareren en de rest van de boot grondig te controleren om in goede conditie te zijn voor de rest van de etappe. We hebben de tijd gehad om na te denken over wat we willen doen en een prioriteitenlijst en een goed plan te maken voor wat we willen doen.”

 

m157888_14_03_230316_ANA_MALIZ_006 m157888_14_03_230316_ANA_MALIZ_006