Hiswa te water wil niveau verder omhoog brengen

Met botenaanbod, aankleding en catering

LELYSTAD- Het nieuwe watersportseizoen moet nog echt beginnen, maar dat weerhoudt de organisatie van de Hiswa te water er niet van om alvast wat tamtam te maken voor de komende editie die van 30 augustus tot en met 3 september gehouden zal worden in de Bataviahaven in Lelystad.

Bekijk de Aftermovie 2022 (https://www.youtube.com/watch?v=76jBjBqnyF0)

Vanwege het grote succes van de editie van afgelopen jaar krijgt de Hiswa te Water binnen de Bataviahaven alle beschikbare ruimte om de bezoekers en exposanten een optimale ervaring te bieden. Directeur Arjen Rahusen doet er alles aan om het niveau van de beurs nog meer omhoog te brengen. ,,Dan gaat het niet alleen om het botenaanbod, maar ook om zaken als aankleding en catering. We blijven de gehele breedte van de markt bedienen, dus we bieden ook een mooie ervaring voor alle mensen. Aan de bovenkant van het spectrum zijn we blij met een prachtig aanbod van de mooiste en meest luxueuze jachten op de Nederlandse markt. Daarom zijn we extra blij dat topklasse cateraar Maison van den Boer de culinaire omlijsting zal verzorgen. Ook hebben we dit jaar een dubbeldeks tent met spectaculair uitzicht over de beurs.”

Topjachten

Ondanks het allround aanbod heeft de beurs ook een specialisme, namelijk topjachten van Nederlandse makelij. Rahusen: ’’Dutch Build wordt over de hele wereld gewaardeerd en we hopen naast vaderlandse ook weer veel en buitenlandse gasten te verwelkomen die op deze topproducten af komen. De Boulevard wordt net als vorig jaar de plek waar deze exclusieve jachten bij elkaar liggen. Het grootste Nederlandse jacht dat daar komt te liggen is 27 meter lang en liefst 11,5 meter hoog. Een echt kasteel op het water dus.”

Toch biedt de komende editie van de Hiswa te Water meer dan alleen een brede verzameling nieuwe boten. Op de beurs gebeurt op elk moment van de dag wel iets bijzonders. Vlak voor de beurs worden de Boot van het Jaar prijzen uitgereikt. Verder is er een demoplein waar continue demonstraties worden gegeven over het onderhoud en de schoonmaak van boten. Op het veiligheidsplein vertellen Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade en de KNRM over hun werk. Vaarplezier demonstreert er de fijne kneepjes van het varen en organiseert weer een carrière-dag waarin het werken in de watersport in de spotlights staat. Watersportbedrijven laten zien wat voor personeel ze zoeken en bezoekers krijgen de kans om een baan te vinden in de fijnst denkbare branche. 

Moderne beurs

Op een moderne beurs zijn innovatie en duurzaamheid belangrijke thema’s. Al bij de ingang worden bezoekers getrakteerd op een compleet overzicht van elektrische aandrijvingen op de markt. Ook is er dit jaar opnieuw een duurzaamheidspaviljoen. Naast elektrische aandrijvingen zijn ook andere duurzame aandrijvingen met bijvoorbeeld waterstof te zien. Vorig jaar konden bezoekers in het Funpark kennis maken met moderne funsporten zoals de SUP-fiets, de Rocket foil en de Seatfoil. Deze sportieve funplek wordt vanwege groot succes geprolongeerd. Rahusen: ,,Hopelijk maken de standhouders op de beurs weer hun eigen feestjes. Als het weer meezit en de marktontwikkelingen zich voortzetten, verwachten we dat de beurs in Lelystad weer één groot feest wordt.” 

 

Meer informatie: www.hiswatewater.nl (http://www.hiswatewater.nl)

thumbnail_20220902_122026 thumbnail_20220902_122026