Jachthavenapp is vernieuwd!

Voor handhavers en watersporters

Hoe voer je als handhaver een controle uit op een jachthaven? Wat is de heersende wet- en regelgeving waar je als booteigenaar aan moet voldoen en hoe kun je anoniem een melding doen als je iets verdachts of misstanden op of lang het water ziet? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in de vernieuwde Jachthaven app. 

In samenwerking met het CCV en Rijkswaterstaat is er gekeken naar hoe de branche nog beter geholpen kan worden in de strijd tegen ondermijning. Handhavers kunnen de vernieuwde app gebruiken als hulpmiddel voor het uitvoeren van een controle. Maar ook jachthaveneigenaren en booteigenaren kunnen er hun voordeel mee doen door onder meer het opzoeken van de heersende wet- en regelgeving. Daarnaast geeft de app de mogelijkheid om bij geconstateerde misstanden een melding te maken bij de verantwoordelijke handhavende instantie. 

Wat is er nu precies gewijzigd?
Sinds het verschijnen van de app wordt deze veelvuldig gebruikt. Om deze app nog gebruiksvriendelijker én beter te maken zijn een aantal bruikbare wijzigingen doorgevoerd, gebaseerd op de wens van de gebruikers. Denk hierbij aan een nieuwe hoofdcategorie Criminaliteit en de regionale gegevens van jouw waterschap. Daarnaast is er een verbeterde zoekfunctie en de toevoeging van ‘favorieten’ toegevoegd. Hierdoor ga je nog sneller naar wat je het meest gebruikt.

Voor meer informatie: kijk op het Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland (https://pvo-brabant-zeeland.nl/succesvolle-jachthavenapp-nog-beter-geworden/).

 

Fotografie: Rene Schotanus

 

image008 image008
image007 image007