Volgende Ocean Race Europe tijdens zomer 2025

Organisatie zoekt gaststeden

ALICANTE- Terwijl de huidige editie van The Ocean Race teruggaat naar het noordelijk halfrond, kijken de organisatoren al vooruit naar het volgende grote evenement in de 10-jarige planningscyclus - The Ocean Race Europe 2025.

Onder de noemer ”Connecting Europe: Racing to restore our ocean and waters” gaat de Ocean Race Europe aan het eind van de zomer van 2025 van start in de Oostzee en eindigt in de Middellandse Zee, met maximaal vijf stops onderweg.

De IMOCA-klasse - met de meest geavanceerde foiling offshore raceboten - zal deelnemen aan The Ocean Race Europe, bemand door de beste mannen en vrouwen in de sport die op elke boot naast elkaar racen, zoals in de huidige race. De sportkalender omvat offshore-etappes tussen de gaststeden, evenals races in de haven en pro/am-gastzeilen.

Europese steden langs de kustlijn worden uitgenodigd hun belangstelling voor het evenement kenbaar te maken en in het bijzonder aan te geven hoe zij met The Ocean Race Europe zouden samenwerken om projecten en benaderingen voor de bescherming en het herstel van de oceaan en de binnenwateren onder de aandacht te brengen.

”De huidige editie van The Ocean Race heeft de kracht aangetoond van het combineren van sport met een sterk doel”, aldus Richard Brisius, de racevoorzitter van The Ocean Race. ”Samen met onze belanghebbenden en gaststeden zijn we gepassioneerd over het herstel van de gezondheid van de oceanen en toegewijd aan het bevorderen van de zaak van oceaanrechten. De komende editie van The Ocean Race Europe is een natuurlijke uitbreiding van dit werk en we zijn op zoek naar samenwerking met steden die deze visie delen.”

 

m140072_14_00_210613_TORE03_PMA_2753_21106 m140072_14_00_210613_TORE03_PMA_2753_21106