IMOCA Team Europe verliest mast: bemanning veilig (+video)

Op 600 mijl ten oosten van Newport, Rhode Island

NEWPORT- Onderweg in de vierde etappe van de Ocean Race is de mast van de IMOCA van GUYOT environnement - Team Europe overboord gegaan. Het Team bevindt zich in de noordelijke Atlantische Oceaan, iets meer dan 600 mijl ten oosten van Newport, Rhode Island. Het team meldt dat alle bemanningsleden veilig zijn. Bekijk de videobeelden (https://youtu.be/uoaqE--PryY) gemaakt aan boord kort na de mastbreuk.

Gisteren waarschuwde de organisatie al voor de komst van slecht weer en moeilijke uren voor de vloot
Er werden windvlagen van bijna 50 knopen voorspeld. ’’Er nadert een weerfront met zuidwestenwinden van 40 knopen, met windvlagen tot 50 knopen. Als dit weer doorzet zoals voorspeld, zal het de sterkste wind zijn waarmee de teams tijdens de hele race te maken hebben gehad.

”Ik heb geprobeerd mijn hoofd te buigen over de voorspellingen voor de laatste paar dagen... het is moeilijk,” zei Francesca Clapcich van 11th Hour Racing Team. ”Leg 4 is nog niet voorbij! Het wordt behoorlijk rommelig.”

”Ik denk dat de hele vloot getest zal worden,” zei boordverslaggever Amory Ross. ”We zorgen ervoor dat we voorbereid zijn en dat de boot in goede conditie is. Dit wordt de meeste wind die we in de hele etappe hebben gezien. We hebben zelfs geen rif gehad sinds we Brazilië verlieten... Het is gewoon nog een belangrijk obstakel tussen hier en Newport.”

”We komen in een kleine lagedruk, met zeer sterke wind, waarschijnlijk rond de 50 knopen op een bepaald moment. Niet voor heel lang, maar vrij extreem,” vertelde Nico Lunven van Team Malizia. ”De zeegang zal wel meevallen, denk ik, want het is een nieuw systeem, dus het moet nog geen tijd hebben gehad om zich te ontwikkelen.”

Voor het duo achter - Biotherm en GUYOT environnement - Team Europe zal dit systeem ook een obstakel zijn. Zo werd gisteren aangenomen. Niet wetende wat er nog zou gebeuren.

Eerder in deze vierde leg ging de mast van Team Holcim-PRB overboord.

We zijn in afwachting van meer informatie over Team Europe.

 

 

 

m163190_crop169014_1024x576_proportional_1683615236BEBE m163190_crop169014_1024x576_proportional_1683615236BEBE