De belangrijkste Hiswa te Water primeurs en activiteiten

Zet de watersportbeurs alvast in je agenda!

LELYSTAD - Het watersportseizoen is volop aan de gang en hopelijk krijgen we nog veel mooie dagen om het water op te gaan. Ondertussen komt de Hiswa te Water snel dichterbij. Over enkele weken, om precies te zijn op woensdag 30 augustus is de opening in de Bataviahaven in Lelystad en de watersportbeurs duurt tot en met zondag 3 september. We geven je alvast exclusief een vooruitblik op de belangrijkste primeurs en activiteiten! 

 

Podium aan het Water 
Dit is naast de culinaire hotspot van de beurs ook de plek om te genieten van fijne muziek en interessante sprekers. Nautische presentaties en vaarquizzen worden hier afgewisseld met muzikale optredens. Op deze verrassend aangeklede plek kunt u onder het genot van een glas Bernardus wijn, oesters of een van de andere culinaire hoogstandjes van Maison van de Boer, rustig genieten van het mooie uitzicht over de haven en kades.

  

Uitvaren met de KNRM  
Ook dit jaar biedt de KNRM de mogelijkheid om mee te varen op een stoere reddingsboot over het Markermeer. Meevaren met een KNRM boot is een unieke ervaring. Het vermogen, de onverschrokken kracht en moed van de redders zorgen voor een beleving om nooit te vergeten. Aanmelden kan bij de KNRM-stand. 

Varen met de pont  
Nieuw dit jaar is de veerpontverbinding van de Boulevard-midden pier naar de rest van de beurs en andersom. Het vaartochtje met de Pro Vlot is kort, maar bespaart een hoop stappen en biedt een leuke afwisseling aan het slenteren over de steigers. Deze verbinding is gratis. 

 

Informatiestands 

We hebben allemaal wel een vraag rondom de boot, waarbij een zoektocht op het internet niet tot een helder antwoord leidt. Ook voor dergelijke specifieke vragen kunnen bezoekers terecht op de Hiswa te Water. Bij speciale informatiepunten, herkenbaar aan de grote ‘i’, staan de diverse specialisten van Elektrisch Varen Paviljoen en van de gespecialiseerde tijdschriften Motorboot en Zeilen klaar om brandende vragen zo goed mogelijk te beantwoorden 

 

Watersport Carrièredagen 

Op de Hiswa te Water is veel meer te doen dan alleen bootjes kijken, voelen en aanraken. Na het succes van vorig jaar, toen er voor het eerst een Watersport Carrière Dag plaatsvond, is er nu op alle beursdagen aandacht voor het Werken in de Watersport. Het is dé kans om een carrière in de watersport te overwegen. Dat is allang geen seizoensbaan meer, want in nagenoeg alle watersportbedrijven wordt het hele jaar door voluit gewerkt. Denk daarbij aan jachtbouw, het uitvoeren van reparaties en onderhoud, werken als administratief medewerker en zeker ook aan commerciële banen: mensen met deze jobs werken allemaal het hele jaar door. Het is algemeen bekend: wie éénmaal in de boten werkt, wil nooit meer weg. Tijdens de Watersport Carrièredagen is alle informatie te vinden over opleidingen én vacatures. Bij de stand van Hiswa Recron is een vacaturebank geplaats waar alle openstaande vacatures te zien zijn. Diverse scholen en opleiders vertellen alles over deeltijd en voltijd opleidingen gericht op de watersport. Alle exposanten met vacatures hebben op hun stand vlaggen hangen, die aangeven welke jobs daar vervuld kunnen worden.  

Demonstraties 

Op het Demo Plein vinden de hele dag door praktische workshops plaats. Zo kan Polyservice u alles vertellen en uitleggen over gelcoat reparaties. RIWAX verzorgt zoals altijd workshops professioneel bootonderhoud en laat zien hoe je een boot weer in nieuwstaat terugbrengt en houdt. De schuurspecialist Q Sanding heeft geniale oplossingen om een perfect schuurresultaat te realiseren en demonstreert dit op de demo boot. On Deck zal een workshop lijnen splitsen verzorgen zodat u zelf in staat bent uw eigen lijnen te maken en YEC kan u alles uitleggen over lak maar vooral de nieuwe biocide vrije B Free Explore antifouling van International. Kortom, er is veel te zien en te leren op het Demo plein tijdens de komende editie van de Hiswa iswaHte Water” 

 

Veiligheidseiland 

Nieuw tijdens de beurs is het Veiligheidseiland waar iedere dag aandacht aan de veiligheid op het water wordt gegeven. Samen met diverse veiligheidspartners organiseert ‘Varen doe je Samen’ iedere dag verschillende activiteiten, zoals demonstraties en presentaties op het gebied van veiligheid op het water. Daarbij staan thema’s als een goede reisvoorbereiding, zelfredzaamheid op het water en technische preventie centraal. Op het Veiligheidseiland is veel informatie over hoe te handelen bij calamiteiten en motorstoring. Alle vragen worden direct door de aanwezige experts, vaarwegbeheerders en ambassadeurs van ‘Varen doe je Samen’ beantwoord. Vergeet dan niet om daar ook de Vaarbewaarkaart mee te nemen! Het nieuwe Veiligheidseiland vind je bij het Podium aan het Water. 

 

Fun Parc 

Nieuwe vormen van watersportbeleving zijn te bewonderen in het zogenaamde Fun Parc waar diverse vliegbewegingen van verschillende aanbieders te zien zijn. In elk geval zijn dat de jetboards van Radinn en Awake, een handig opblaasbaar jetboard van Lampuga, de zeer betaalbare efoil van Waydoo, de Waveshark efoil van carbon en natuurlijk de Flite foilboards. De hele dag door zijn er demonstraties van deze producten en zijn er Wingfoilers aan het werk te zien van www.wingxperience.com 
 

Elektrische Varen Paviljoen  

Ontdek hoe stil, schoon en krachtig elektrisch varen is. Vind alle informatie op het drijvende Paviljoen Elektrisch varen, gecoördineerd door De Stille Boot.  

Ontdek de mogelijkheden voor zowel sloepen, zeil- en motorboten. Demonstraties van o.a. elektrische aandrijvingenaccu’s en zonnepanelen en bootmonitoring. 

 

Watersport-TV 

Ook wordt er elke dag via de social media kanalen verslag uitgebracht van het laatste nieuws. Watersport-TV laat in de Hiswa te Water special primeurs zien en spreekt met exposanten en bezoekers. De crew van dit mediaplatform is alle beursdagen op de steigers en kades te vinden.  En aan het einde van iedere beursdag gaat een nieuwe aflevering online.

 

Bijzondere boten en primeurs 

Motorjachten:  

·       A 24: Candela C8: elektrisch en op snelheid ook foilend 

·       A 24: The green wave Rib 6, Modern, elektrisch aluminium bodem en hypalon tubes 

·       B 02: Arksen 30, Fins, aluminium, stoer snel kostbaar 

·       B 03: Solaris Power 48 Lobster, elegantie ten top 

·       B 25: Altena 54’ Next Generation, Stoer modern en ambachtelijk 

·       B 35: Prestige M48 Power Catamaran, ruim, ruim, ruim 

·       C 42: Linssen 55 SL AC Variotop. Grootste Linssen met slim cabriodak 

·       E 15: Veneto 30 Limousine tender, elegant, geïnspireerd op Venetiaanse taxiboten 

·       G 18: Babro Tridente 43, eerste nieuwe jacht sinds tijden van Friese werf 

·       G 24: Vedette Navigator 42, grote Vedette in de Navigator lijn. 

·       G 28: Boarncruiser 46 Elegance, nieuw en in een populaire maat 

 

Zeiljachten:  

·       D 04: Pointer 30 van Jachtwerf Heeg Weekender van Jachtwerf Heeg 

·       D 18: Vaan R4, vorig jaar verkozen tot Boot van het Jaar 

 

Sloepen & Tenders 

A 14: Vaartlander Futuro ZX 25 inboard, moderne tender met inboardmotor 

B 03: Lomac Turismo 7.0, prachtige elegante Italiaanse Rib 

H: Stingher SC 32, stoere, grote nieuwe Italiaanse Rib op de Honda stand 

J 02: Qrafter E-Cruiser 800+, aluminium, elektrisch en goed varend 

J 10: Qualia QT 25 tender, elektrisch, aluminium. 

J 14: Craftsmanship Cabin tender 760, kruising tender en bakdekker. 

J 18: Cooper 34, Grootste en snelste Cooper tender. 

 

Outboards

C 10: Suzuki Heeft geïntegreerde besturing en steer by wire voor het 350 pk topmodel 

Y: Yamaha Geïntegreerd stuursysteem op grote modellen en navigatieopties op Helm Master  

M: Mercury: heeft de grootste 600 pk outboard en twee nieuwe elektrische Avator modellen 

 

Genomineerd voor de Boot van het Jaar Innovatieprijzen 

 

Motorboten 

B 08: Flynt 756, kleine variant op de snelle en elegante Flynt 956 

G 16: Vanton Quicksteel 45 Cabin, snel-varend staal in een elegant jasje 

G 22: Super Lauwersmeer SLX 54, modern gelijnd mini superjacht 

 

Zeiljachten 

C 38: Bestevaer 36 S/Y Kleine Dijkstra in onverwoestbare kwaliteit,  

C 34: Saffier SE 24 Lite: Nieuwe, kleine Safier, strak en waarschijnlijk weer pijlsnel 

C 28: Jeanneau Yachts 55, familiejacht met briljante nieuwe indeling 

 

Sloepen en Tenders 

J 06: Rand Source 22, Elegante Deense elektrische tender 

A 04: Henley 28, geïnspireerd op de Britse Thames Barges, elektrisch,  

A 12: J-28 (Jachtwerf De Jong) Italiaans design gemixt met Friese ambachtelijkheid, 

 

Alle stand-nummers worden weergegeven onder voorbehoud van wijzigingen.  

Raadpleeg altijd de meest actuele plattegrond via de QR code. 

P1014683 P1014683
P1014667 P1014667
P1014670 P1014670