Windfoiler Luuc van Opzeeland start WK met overwinning

SCHEVENINGEN- Voor de wind- en kitefoilers is het Allianz WK Zeilen in Scheveningen ook gestart. Windfoiler Luuc van Opzeeland opende sterk met een overwinning in zijn eerste slalomrace. Van Opzeeland staat na vier races op de tweede plaats.

Luuc van Opzeeland kwam vier in actie in de korte slalomraces. De slalom is het beproefde type race van het wedstrijdcomité bij weinig wind. De deelnemers starten dan voor de wind en racen ‘downwind’ om een paar boeien naar de finish. Duur van de race zo een iets meer dan 10 minuten.

“Het was heel lastig, enorm shifty op zee. In die slalom races wil je met snelheid over de lijn en bij de boot starten. Dat is in elk geval mijn favoriete plek. Dat is de kortste weg. Maar met deze omstandigheden was dat heel moeilijk. Maar ik ben heel tevreden met zo een begin. De kop is eraf.  Er waren heel veel moeilijke situaties op het water waar je rekening mee moest houden. Ik heb ze allemaal genoteerd en ging er goed mee om.”

Weinig goede wind

De verschillende wedstrijdcomités hebben het tot 18.00 geprobeerd, maar daarna ging voor een groot deel van alle deelnemers de uitstelvlag erin voor de dag. De ILCA7. vloot kwam helemaal niet in actie, net zo als de foilende windsurfers bij de vrouwen en de silverfleet in de Nacra.

Alle resultaten:

Skiffzeilers Lambriex en Van de Werken hadden een rustdag, maar zakken wel naar 2e plaats vanwege een herziene uitspraak van de jury in het voordeel van het Spaanse team.

Skiffzeilers Aanholt en Duetz hadden een rustdag staan 5de  in de 49erFX

Multi-hull zeilers Van der Meer en Bouwer noteren 15-1-DSQ en staan 7de in de Nacra17 (gold fleet)

Multi hull zeilers Offermans en Houtman kwamen niet in actie in de Nacra17 (silver fleet)

Laser mannen ILCA7 kwamen niet in actie (na 2 races, nog geen schrapresultaat 138 deelnemers)

Para-zeiler Pieter Visser klimt naar een 9de plaats in de 2.4 klasse

Para-zeilers Katelijne Langezaal en Arend Pet stijgen naar de 6de plaats in de RS Venture