Zilver voor Van Aanholt en Duetz op WK Zeilen

Skiffzeilers naar Olympische Spelen

SCHEVENINGEN - Odile van Aanholt en Annette Duetz wonnen vrijdag de zilveren WK medaille in de 49erFX klasse zonder in Scheveningen in actie te komen. De medalrace werd afgelast bij gebrek aan wind. Het klassement wordt dan de einduitslag. Vanwege de grote voorsprong was het goud al voor de medalrace in handen van het Zweedse team van Bobeck en Netzler. Met dit zilveren resultaat verzekeren Van Aanholt en Duetz zich ook van het exclusieve ticket naar de Olympische Spelen in de 49erFX.

Odile van Aanholt moest wel een traantje wegpinken. Al van kinds af aan droomt ze van deelname aan de Olympische Spelen als jongste van een sportgekke familie. Annette Duetz plaats zich voor de derde keer voor de Spelen, maar is niet minder trots op het behaalde resultaat van het team. Vlak voor het WK liep Duetz een vervelende knieblessure op en het leek zelfs onzeker of ze wel mee konden doen. Met een brace begon ze aan het toernooi.

Annette Duetz legt uit: “Het was heel onzeker allemaal. Kon ik wel meedoen? Of ik goed genoeg was? En dan vooral als er andere boten om je heen komen. Je wilt dat het veilig is, niet alleen voor jezelf maar ook voor je tegenstanders. Dat brengt onzekerheid met zich mee. En die onzekerheid namen we mee in de wedstrijd, zoals in het starten en in het beslissen op de baan. Maar als team zijn we eruit gekomen en zijn we heel erg gegroeid deze week.”

Duetz bedankte haar teamgenoot voor het vertrouwen, acceptatie en het geduld gedurende de week en Van Aanholt roemde haar teamgenoot voor hoe stoer ze was en hoe goed het ging. Al met al een beladen week met een bijzonder goed resultaat en ook nog plaatsing voor de Olympische Spelen.

Van Aanholt: “We zijn superblij dat we ons geplaatst hebben voor de Spelen.”

 

Fotografie World Sailing

 

 

230818_ASWC_THEHAGUE_SB2_3153 230818_ASWC_THEHAGUE_SB2_3153