Waterkaarten App gaat internationaal

Afsluiting van seizoen op Scheepshelling Koningspoort

ROTTERDAM- Vele tienduizenden watersporters, booteigenaren maken al gebruik van de Waterkaarten App. Om de app actueel te kunnen houden, wordt dankbaar gebruik gemaakt van de input van gebruikers.

Ter afsluiting van het watersportseizoen waren een aantal trouwe gebruikers en relaties zondag in Rotterdam op de Scheepshellng Koningspoort uitgenodigd voor een barbecue. Een goed moment voor Kees van Mourik en Sven Lens om voor de camera van Watersport-TV de laatste ontwikkelingen en plannen rondom de Waterkaarten App te onthullen. 

Zo is het de bedoeling dat de app internationaal gaat en ook in omliggende landen wordt geïntroduceerd. Daarnaast wordt de bestaande app steeds verder geoptimaliseerd, uitgebreid met allerlei nieuwe tools. Afgelopen jaar werd AIS in de app gelanceerd en dat wordt nu verder uitgebouwd. ’’We gaan allerlei (boord)apparatuur aan de app koppelen, zoals dieptemeters, weerstations etc. Hiervoor zijn we onder meer een samenwerking gestart met Smartmarine (https://www.smartmarine.nl), leverancier van de nautische hardware,’’ aldus Kees van Mourik, directeur van de Waterkaarten App.

 

thumbnail_20230917_174056 thumbnail_20230917_174056