Watersport programma op RTL4 gaat niet door

Onvoldoende animo uit branche voor Nederland Watersportland

HILVERSUM- Het nieuwe watersportprogramma ’Nederland Watersportland’ dat vanaf half mei te zien zou zijn bij RTL4 gaat niet door. Het is Enjoy Life Media niet gelukt om binnen de watersportbranche voldoende sponsors/ animo te vinden om het programma te kunnen produceren/ bekostigen. 

Dat Nederland Watersportland niet doorgaat is een teleurstelling voor producent en presentator Arno Raymakers die vol enthousiasme enkele maanden geleden met de voorbereidingen begon. Helaas moest hij bakzeil halen omdat er binnen de watersportbranche geen bereidheid bleek om mee te werken.

Dit soort TV-programma’s is afhankelijk van sponsors en/of partijen die bereid zijn voor een item in het programma te betalen. ’’Dit laatste bleek lastig. Jullie kunnen toch wel langskomen om een leuke reportage te maken, kreeg ik vaak te horen. Men vergeet dat ik ook mijn cameraman en crew moet betalen, dat we productiekosten hebben die betaald moeten worden,’’ aldus Raymakers die eerder het RTL4 programma ’Rock de Boot’ maakte waarin 3d-geprinte sloepen van gerecycled plastic en duurzaamheid centraal stonden. ’’Voor dit programma had ik een hoofdsponsor, familie de Boer, de bouwers van de boten. Dat was een ander verhaal.’’

Vakantieparken

Met zijn mediabedrijf maakt Arno Raymakers voor RTL4 meerdere life style achtige programma’s over ondermeer vakantieparken in het buitenland die hij wel weet te verkopen.

’’De timing van wanneer een programma op zender gaat is ontzettend belangrijk. De timing voor Nederland Watersportland was blijkbaar verkeerd. Alle watersportbedrijven hebben het nu het seizoen is gestart, veel te druk en geen tijd en behoefte om mee te werken.’’

Aanvankelijk zou Raymakers als enige op RTL4 dit voorjaar een watersportprogramma uitzenden. Tot zijn verbazing biedt de zender nu ook een platform voor ’De Wereld van de Watersport’ dat in de plaats komt van Welkom op het water dat eerder op SBS6 werd uitgezonden. 

Ook de makers van dit programma moeten ondanks de steun van HISWA Recron alle zeilen bijzetten om voldoende betalende deelnemers te strikken. Producent Rick Noorlander was van plan om 4 afleveringen te maken. Het worden er 3. De eerste aflevering is 25 mei te zien.

Arno Raymakers zet zijn programma ’Nederland Watersportland’ voorlopig in de ijskast en hoopt op een later moment een nieuwe poging te doen. In plaats van dit watersportprogramma zal nu bij RTL4 ’Vakantie Magazine’ te zien zijn. 

 

Arno Raymakers zet zijn watersportprogramma voorlopig in de ijskast (foto Enjoy Life Media)

 

Lees ook column Watersport en kamperen (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4409355/nieuws/watersport_en_kamperen.html?page=0)

 

Afbeelding 279 Afbeelding 279
Afbeelding 278 Afbeelding 278