Solaris Power 52 Coupé

Anders dan anders

HEUSDEN- Anders dan anders, maar onmiskenbaar Solaris Power. De nieuwe Solaris Power 52 Coupé is een elegant uitziende en comfortabele sport cruiser met opvallend veel volume. Dit nieuwe model is grotendeels gebaseerd op de 52 Open en is een cruiser met aan boord veel ruimte en een efficiënt ingedeelde dek lay-out.

De uitgangspunten van de Italiaanse werf bij de ontwikkeling van elk nieuw model zijn altijd hetzelfde: zeewaardigheid, veiligheid en functionaliteit. De traditionele ‘walkaround’ is daar een goed voorbeeld van. Zonder obstakels rondom de boot je voortbewegen over een ruim gangbord met een hoge verschansing, dat is niet alleen praktisch maar ook veilig.

Organisch ontwerp

De ‘vorm en finish’ van de 52 Coupé zijn uitermate opvallend en hebben een hoog afwerkingsniveau. De organische vormen van het ontwerp geven een natuurlijke uitstaling en elk detail aan boord heeF volop aandacht gekregen. De romp is in samenwerking met Volvo Penta ontwikkeld en het resultaat is een comfortabel jacht dat haar weg soepel door de golven vindt. De rompvorm is funcIoneel, want het onderwaterschip draagt bij aan een lager brandstofverbruik en het bovenwaterschip vangt minder water waardoor het aanzienlijk droger blijF op het voordek. De 52 Coupé heeft ook een uitermate laag zwaartepunt waardoor de boot optimaal kan worden getrimd voor maximaal comfort aan boord.

Aandrijving

Net zo belangrijk zijn de prestaties. De 52 Coupé heeft een Volvo Penta IPS-aandrijfsysteem dat eenvoudig te bedienen is met een joystick, ideaal om eenvoudig af te meren. Dit nieuwe model wordt door Solaris Power standaard uitgerust met een paar Volvo Penta D6 IPS-650 motoren met elke 480 pk en de krachtigere versie met twee D8 IPS-800 motoren met 600 pk. Afhankelijk van de motoren is de kruissnelheid 24 en 27 knopen en de maximumsnelheid 28 en 33 knopen.

 

Lengte (L.O.A.) 16.20 m

Breedte               4.95 m

Diepgang             1.25 m

Gewicht             23.000 kg

Brandstoftank.     2.000 liter

 

 

Voor meer informatie: Blue Lobster Yachts (https://www.bluelobsteryachts.com/nl/)

 

 

Afbeelding 297 Afbeelding 297
Afbeelding 298 Afbeelding 298
Afbeelding 299 Afbeelding 299