Watersport-TV komt naar je toe deze zomer!

Waar kun je onze crew tegenkomen?

LOOSDRECHT- Watersport-TV is weer on tour en grote kans dat je ons tegenkomt op het water of ergens op een mooie plek langs het water. Zie je ons varen of ergens liggen, kom gerust even langszij voor een meet & Greet. Dat vinden wij alleen maar leuk! 


Uitzwaaien

De KWVL in Loosdrecht is trots op haar leden Odile van Aanholt, Floris van de Werken en Just van Aanholt die komende zomer deelnemen aan de Olympische spelen. Alle reden om ze op feestelijke wijze uit te zwaaien en dat gebeurt op zondag 26 mei. Watersport-TV zal het filmen.
 

Vaarplezier de serie

Al jaren een van de meest bekeken series op Watersport-TV is Vaarplezier (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/vaarplezier%20de%20serie). Inmiddels staan 50 afleveringen online en daar worden dit seizoen nieuwe afleveringen aan toegevoegd. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de opnames die op 29 en 31 mei in Naarden plaatsvinden.

Vaarimpressies/ Boottesten

Op 30 mei zijn we in Zeewolde voor een boottest/vaarimpressie van de houseboten van Olav Boats. We hebben een nieuw eigentijds format ontwikkeld dat afwijkt van de gebruikelijke boottesten. Informatiever, inhoudelijker en vooral leuk om naar te kijken. Matthijs Kat is de presentator.

Passie voor Watersport

Voor de serie Passie voor watersport gaan we op 4 juni langs bij Koets Watersport in Breukelen.

Holland Vaart lustrum

Het is het vijfde seizoen van Holland Vaart (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/holland%20vaart) en voor dit eerste lustrum zetten we begin juni koers naar Friesland. Op 8 en 9 juni zijn we uitgenodigd door de Stichting Friese Tjottervloot en de Stichting Palingaak en zijn we voor opnames op het Heegermeer.

Pampusklasse 90 jaar

In 2019 waren we op de Loosdrechtse plassen aanwezig bij het 85-jarig bestaan van de Pampusklasse. (https://youtu.be/F8X7mDcamSI?si=QVx8gbADFFXRRXsv) Het 90-jarig bestaan wordt gevierd op het Sneekermeer en wij zijn opnieuw gevraagd om verslag te doen en een aftermovie te maken. Het jubileum wordt gehouden van 13 tot en met 16 juni. 

Route Súd Ie

Het varen van de route Súd Ie stond al enkele jaren op het lijstje van de crew van Watersport-TV. Helaas waren de bruggen te laag om de route met onze redactieboot te kunnen varen. Aan de doorvaarthoogte is hard gewerkt en vanaf juni is het ook voor boten met een hoogte tot 2.40 meter mogelijk om de zogenaamde Vlasroute te varen. Bedoeling is dat we na het Pampus jubileum een aflevering van onze serie Holland Vaart over de nieuwe vaarroute gaan maken. De route van 12 kilometer kenmerkt zich door rust, ruimte, een weids uitzicht en diverse natuur. Langs 8 kilometer van de route zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Diverse vispassages zorgen ervoor dat onder andere de paling weer kan paaien en opgroeien.

Boatshow Hollandse Plassen

De afgelopen edities waren we met onze redactieboot aanwezig tijdens de gezellige Boatshow Hollandse Plassen, maar of dit jaar gaat lukken is de vraag. De show bij Kempers Watersport in Aalsmeer begint 21 juni en dan zijn we waarschijnlijk nog in Friesland. 

Vrijbuiterweekend

Op 6 juli zijn we in Loosdrecht voor het Vrijbuiterweekend (https://youtu.be/cFPdk1sbeJc?si=AS7rFTA6XmYqi1Ev) waar de Flying Junior klasse met nieuws komt. 

Series

Het slechte weer heeft er voor gezorgd dat de opnames van diverse series, zoals Passie voor Watersport en Mag ik even aan boord kijken? noodgedwongen zijn uitgesteld. We hopen dat in juli de weergoden ons wel goed gezind zijn en dat we kunnen draaien. We zijn wel gestart met de opnames voor Wonen op het water. De eerste aflevering hebben we in Vinkeveen opgenomen op een bijzonder schip dat 100 jaar geleden werd gebouwd. We produceren deze serie in samenwerking met EOC verzekeringen.

Sneekweek

Begin augustus zetten we weer koers naar Friesland waar we met het KWS mediateam verslag zullen doen van de Sneekweek (https://youtu.be/r0PbYtQGQas?si=Ic0FHxgqi1OdON09). Het grootste zeilevenement op binnenwater in Europa begint op zaterdag 3 augustus.

SKS kampioenschap

En als we toch in Friesland zijn, dan gaan we natuurlijk ook even kijken bij het SKS kampioenschap skûtsjesilen. Bedoeling is dat we via Omrop Frysland weer dagelijks live verslag zullen doen.

Hiswa te water

Op 28 augustus begint in Lelystad de Hiswa te water en net als de afgelopen edities zal de crew van Watersport-TV aanwezig zijn ditmaal voor de opnames van een 25 minuten durende special. Die gaan we op de openingsdag opnemen en de special gaat de volgende dag online.

Zeewolde 40 jaar

Zeewolde bestaat 40 jaar en op 14 september wordt de Blauwe Diamant route gevaren. We zijn uitgenodigd om verslag te doen. Langs de vaarroute tussen de Tulp en haven Blauwe Diamant aan de Kringloop staan vier partytenten waar diverse orkesten, muzikanten, koren, zangers en zangeressen uit Zeewolde en de regio in optreden. 

Pampus Easy week

Van 19 tot en met 24 augustus zijn we opnieuw op de Loosdrechtse plassen, nu voor de Pampusklasse Easy week. 

NK Solo klasse

Na het sprint kampioenschap dat begin dit seizoen bij Biddinghuizen werd gezeild, is van 20 tot en met 22 september het Open Nederlands kampioenschap. Ook hiervan zullen we verslag doen.

Benefiet Stichting Vaarwens

De Stichting Vaarwens dragen we al jaren een warm hart toe en natuurlijk zijn we op 23 september aanwezig bij de benefietavond.

Windmill Cup

Afgelopen jaar waren we aanwezig bij de eerste editie van de Windmill Cup, een zeilwedstrijd door en langs het windmolenpark dat grenst aan de Afsluitdijk. De tweede editie staat gepland op 5 oktober. En natuurljk zijn we ook nu van de partij.

 

Onze agenda vult zich nog dagelijks, dus dit is een voorlopig overzicht. Organiseer jezelf een evenement waar Watersport-TV verslag van kan doen? Wil je dat we een vaarimpressie maken, bedrijfsvideo. Laat het weten via info@watersport-tv.nl (mailto:info@watersport-tv.nl). Bellen kan ook via 06-55768002.

 

Veel vaarplezier!

 

Afbeelding 224 Afbeelding 224
Afbeelding 342 Afbeelding 342