De jeugd gaat zeilend de Eems op!

DELFZIJL- De Stichting Strandhelling Delfzijl organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 juni een wedstrijdweekend voor open zeilboot klassen en catamarans vanaf de ‘Albert Landman’ Strandhelling in Delfzijl. Ruim 30 jonge en enkele volwassen zeilers zullen gaan strijden om de prijzen tijdens 10 wedstrijden op de Eems.

Dit weekend is een voorproefje op de week erna, wanneer gelijktijdig met Delfsail opstapdagen worden gehouden voor geïnteresseerde watersport liefhebbers.  Zaterdag a.s. worden de deelnemers vanaf 9 uur ontvangen op de strandhelling naast het zeestrand van Delfzijl, tegenover de gebouwen van Groningen Seaports en Wijnne Barends, aan de Handelskade Oost. 

3 uur voor en 3 uur na hoog water zullen door de wedstrijdzeilers minimaal 5 wedstrijden per dag  worden gevaren. De wedstrijdleiding is in handen van de ervaren zeilers van Zeilvereniging Schildmeer onder leiding van wedstrijdleider Wim Wind. 

Op zondag zal er in samenwerking met Jeugd Wedstrijdzeilen Noord een zogeheten Combi Noord voor de Optimist, Laser en Splash zeilers gehouden worden. 

Zaterdag zal om 10 uur de openingshandeling worden verricht door Jeannette Blijdorp-Jonker, directeur Tall Ships van Delfsail samen met de voorzitter van Stichting Strandhelling Delfzijl, Jaron Zwijnenburg. 

Met Jeannette Blijdorp-Jonker en haar collega Helen Smit van Delfsail werkt de Stichting Strandhelling Delfzijl samen om de crewleden van de Tallships mee te laten zeilen met de open zeilboten op zaterdag 15 juni tijdens de opstapdagen.

Vanaf donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni kan er tijdens de uren rondom hoogwater mee worden gevaren met open zeilboten, zoals de catamaran of finnjol. En is er de mogelijkheid de surfplank en kano uit te proberen. 

De Eems-Dollard is een omgeving van getijdewater, waar gezeild zal worden rond de Paap, welke met laag water grotendeels droog valt. De nieuw aangelegde en voor natuur beschermde kwelders, inmiddels ook Nature 2000 gebied, zal vrijgehouden worden en het wedstrijdgebied zal zich bevinden boven de Paap en langs de kustlijn van Delfzijl, richting het Bierummer Strand. Voor alle toeschouwers aan wal of in het Eemshotel zal het een prachtig schouwspel worden om de zeilers om de eer te zien strijden.

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken tijdens de evenementen, op de wal staat een tijdelijk regatta paviljoen om de bezoekers en deelnemers te ontvangen. 

 

 

Zeilers zijn er klaar voor Zeilers zijn er klaar voor
Albert Landman Strandhelling Delfzijl Albert Landman Strandhelling Delfzijl