Mercury Marine lanceert Avator 75E en 110E

Aandrijvingen voor grotere en duurzame avonturen

FOND DU LAC- Na succesvolle previews eerder dit jaar op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en de Discover Boating Miami International Boat Show, heeft Mercury Marine officieel de Avator™ 75e en 110e elektrische buitenboordmotoren gelanceerd. Deze nieuwe modellen zijn de nieuwste in het volledig elektrische aanbod van Mercury, dat ook de Avator 7.5e, 20e en 35e buitenboordmotoren omvat.

Sinds de lancering in 2023 heeft de Avator-serie met elektrische aandrijving van Mercury meerdere ontwerp- en innovatieprijzen gewonnen in zowel de maritieme als de elektronica-industrie. Onlangs ontvingen de Avator 20e en 35e de 2024 CES Innovation Awards in de categorie Duurzaamheid, Eco-Design en Slimme energie en de 2024 Boating Industry Top Products Awards. 

”We zijn trots op alle erkenning die we tot nu toe hebben gekregen voor onze Avator elektrische buitenboordmotoren en we zijn verheugd om onze krachtigste nieuwe modellen tot nu toe te introduceren”, aldus John Buelow, president van Mercury Marine. ”De 75e en 110e elektrische buitenboordmotoren zijn zeer geschikt voor het aandrijven van een verscheidenheid aan vaartuigen, waaronder pontons, autoboten, skiffs en RIBs tot ongeveer 22 voet, waardoor meer mensen een gebruiksvriendelijke, duurzame vaarervaring wordt geboden.”

Krachtige prestaties

De nieuwe 75e is uitgerust met Avator’s eerste transversale fluxmotortechnologie, die een onmiddellijk koppel en betrouwbaar, efficiënt vermogen levert, en genereert 7500 watt op de schroefas. De 110e genereert 11000 watt bij de schroefas.

Beide modellen zijn verkrijgbaar met digitale afstandsbedieningen voor boten met consolebesturing. De 75e is ook verkrijgbaar met een multifunctionele stuurknuppel. De standaard opklapbekrachtiging maakt het ook gemakkelijk om te trimmen voor maximale efficiëntie of om de buitenboordmotor omhoog te zetten in ondiep water. 

Accu’s en opladen

De nieuwe buitenboordmotoren kunnen worden aangesloten op een Avator 5400 Power Center, dat naadloze accu-integratie mogelijk maakt en de flexibiliteit biedt om maximaal vier robuuste, weerbestendige Avator 5400Wh lithium-ion accu’s aan te sluiten voor een groter bereik en langere looptijd. Een erkende Mercury-dealer kan klanten helpen het juiste aantal accu’s te kiezen en het Avator elektrische aandrijfsysteem zo te configureren dat het bij hun boot past. 

Dankzij het Power Centre kunnen meerdere accu’s tegelijk opgeladen worden vanaf één punt. Eigenaars van boten kunnen hun eigen oplaadtijd kiezen: De draagbare Avator-oplader van 520 W laadt twee lege accu’s van 5400 Wh op in ongeveer 20 uur, terwijl de optionele oplader van 1040 W de oplaadtijd met meer dan 50 procent kan verkorten (hiervoor is een AC-compatibele aansluiting en stroomonderbreker nodig).

Alle Avator-modellen worden standaard geleverd met een intelligent digitaal display waarmee bestuurders snelheid, afstand, bereik in termen van resterende tijd, accuniveau, vermogen en waarschuwingen kunnen controleren op een kleurenscherm dat is geoptimaliseerd voor leesbaarheid in alle lichtomstandigheden. Er zijn twee montagemogelijkheden voor het digitale display op de 75e en 110e externe consoleconfiguraties: inbouwmontage of montage op een voetstuk. Op het 75e-model met stuurknuppel is het display geïntegreerd in de buitenboordmotor, zodat u het snel en gemakkelijk kunt aflezen.

Connectiviteit 

De Avator 75e en 110e worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde Mercury SmartCraft® Connect-module die de buitenboordmotor draadloos verbindt met de Mercury Marine app op een slim apparaat. De app kan de actieradius, de laadstatus van de accu en andere prestatiegegevens controleren. Het biedt een GPS-kaart met gevisualiseerde bereikschattingen voor het plannen van reizen. Gebruikers kunnen de app aanpassen om waarschuwingen en beschrijvende tekstmeldingen te sturen. Eigenaren van boten kunnen hun verminderde ecologische voetafdruk bijhouden op basis van de geschatte emissie die wordt vermeden tijdens het varen met de Avator elektrische buitenboordmotor.

Streven naar duurzaamheid

Het Avator programma zet Mercury’s streven voort om maritieme aandrijving te herdefiniëren voor alle productlijnen op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu. De Avator buitenboordmotoren transformeren de ervaring met het varen door dit mogelijk te maken zonder uitlaatgassen en met nul directe emissies. Elke elektrische buitenboordmotor is ook vervaardigd met veel onderdelen die recyclebaar of herbruikbaar zijn.

 

Bekijk de Watersport-TV reportage over de Avator 75E en 110E en klik op Mercury Mariine (https://youtu.be/w0A9lSWUI9U?si=vwrFRoMORrzGe-WJ)

 

Afbeelding 395 Afbeelding 395
Afbeelding 394 Afbeelding 394
Afbeelding 393 Afbeelding 393