Ronde om Texel 2024 record voor wingfoiler Oscar Leclair

In 2 uur, 2 minuten en 51 seconden om het eiland

TEXEL – De Franse wingfoiler Oscar Leclair heeft zaterdag tijdens de 45e editie van de Ronde om Texel een nieuw record gevestigd. In 2 uur, 2 minuten en 51 seconden ging hij om het eiland. Bastien Escofet finishte als tweede, gevolgd door Julien Rattotti. Bij de vrouwen ging Maddalena Maria Spanu er met de winst vandoor bij zowel de Ronde om Texel als het Wereldkampioenschap Marathon Wingfoilen. Bastien Escofet pakte de WK titel bij de mannen.

Race director Roel Swijnenburg kijkt terug op een memorabele editie: ”Gezien de windverwachting, hoogte van de golven en uitdagende branding was het vanochtend nog even spannend hoe alle deelnemers veilig aan de 45e editie van de Ronde om Texel konden starten. Na goed overleg konden we gelukkig groen licht geven en was het een fantastische race, mede dankzij de hulp vanuit veiligheid en transport. Gezien de omstandigheden op het water en het vestigen van een nieuw record durf ik het een memorabele editie te noemen”.

Totaal waren er meer dan 600 deelnemers voor de zeilwedstrijd. Naast de traditionele ronde om het eiland vond dit jaar voor het eerst het Wereldkampioenschap Marathon Wingfoilen plaats. De feestelijke huldigingen vonden zojuist plaats op het podium van WAVES Festival, waar alle deelnemers met veel enthousiasme werden toegejuicht door hun familie, vrienden en feestgangers.

 

Mannen
1e plaats: Bastien Escofet 
2e plaats: Julien Rattotti
3e plaats: Oscar Leclair

Vrouwen
1e plaats: Maddalena Maria Spanu
2e plaats: Bowien van der Linden
3e plaats: Anaïs Mai Desjardins

Wingfoil ONK

Mannen
1e plaats: Oscar Leclair
2e plaats: Bastien Escofet
3e plaats: Julien Rattotti

Vrouwen
1e plaats:
Maddalena Maria Spanu
2e plaats: Anaïs Mai Desjardins
3e plaats: Bowien van der Linden

Catamaran Line Honours

1e plaats: Xander Pols en Frank de Waard
2e plaats: Albert Steenman en Mitchel Steenman
3e plaats: Hans van Dam en Manus van Dam

De Peter Volwater wisselbokaal, voor de windsurfer met de bijzonderste prestatie, ging naar Fianne van den Brule.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en bedankt alle deelnemers, sponsoren en toeschouwers voor hun bijdrage aan de succesvolle 45e editie van de Ronde om Texel. 

 

Fotografie Joep van Aert

 

Afbeelding 407 Afbeelding 407
Afbeelding 408 Afbeelding 408