AluShip getroffen door brand

Werkplaats gaat in vlammen op

STEENWIJK-  Afgelopen maandag 24 juni brak brand uit in de werkplaats van AluShip in Steenwijk. Het bedrijf dat hightech aluminium sloepen en tenders bouwt, werd tijdens de koffiepauze verrast doordat metershoge vlammen uit het dak sloegen.

Het vuur ontstond in de werkplaats en verwoestte het pand volledig. Gelukkig zijn er geen personen gewond geraakt. Het personeel is ontredderd door de vernietigende kracht van het vuur en de aangerichte schade in het hele pand door hitte en bluswater. Op dit moment doen verschillende instanties onderzoek naar de mogelijke oorzaak. 

Direct na de brand ontving AluShip enorm veel steun van personen en bedrijven uit het hele land. Directie en personeel gaan niet bij de pakken neer zitten, maar willen een nieuw hoofdstuk achter deze zwarte bladzijde toevoegen. Het bedrijf is nu op zoek naar een tijdelijke locatie in de buurt om de productie zo snel mogelijk te kunnen hervatten. Directeur John Sellis heeft inmiddels al diverse aanbiedingen voor zowel locaties als apparatuur.

Afbeelding 467 Afbeelding 467
Afbeelding 466 Afbeelding 466
Afbeelding 468 Afbeelding 468