Zomerse opnames voor Holland Vaart in Smallingerland

NIJ BEETS- Laten zien en ervaren hoe mooi Nederland vanaf het water is. Dat is de insteek van de Watersport-TV serie Holland Vaart. Met deze zomerse omstandigheden kost dit weinig moeite. Onze camera’s draaien overuren.

We zijn woensdag gestart in Drachten voor een speciale uitzending volledig gewijd aan Smallingerland. Op de eerste dag zijn we via diverse tussenstops naar Oudega gevaren. Via de Turfroute, prachtig om tussen de rietvelden en waterlelies door te varen, zijn we donderdagmiddag in Nij Beets aangekomen. We liggen aan een steiger met elektriciteit en sanitairgebouw...top...en wat een gastvrijheid. Op de steiger stond een bord met een welkomboodschap. Vervolgens hebben we een rondleiding gehad in het buitenmuseum It Damshus door gids Fokke Veenstra die 40 jaar onderwijzer is geweest in Akersloot. De thuishaven van onze redactieboot. Daarna naar het Sudergemaal dat 100 jaar bestaat.

Morgen gaan we via Oldeboorn, waar we hebben afgesproken met een groep suppers,  richting Akkrum. Half juli gaat de volgende aflevering van Holland Vaart online.

Afbeelding 469 Afbeelding 469
Afbeelding 470 Afbeelding 470
Afbeelding 471 Afbeelding 471