Grote brand op werf Lürssen Shipyard in Rendsburg

RENDSBURG- Op de Lürssen scheepswerf Schacht-Audorf, vlakbij Rendsburg in Duitsland, is dinsdag een grote brand uitgebroken waarbij de hal volledig is verwoest. Volgens verschillende bronnen zou in de hal aan het 74,8 meter lange superjacht Honolulu worden gewerkt.

De brand brak rond 09.00 uur uit in een van de hallen en breidde zich vervolgens snel uit. Pogingen om het vuur van binnenuit te blussen werden echter gestaakt, omdat een deel van de hal naar beneden viel. ”Vanmorgen vroeg heeft er brand gewoed in een scheepsbouwhal op de Lürssen-Kröger scheepswerf”, aldus een vertegenwoordiger van Lürssen Yachts. ”Alle noodzakelijke evacuatiemaatregelen werden onmiddellijk in werking gesteld.’’

Meer dan 100 werknemers van de scheepswerf werden geëvacueerd, waarbij werd gemeld dat één persoon gewond was geraakt. Volgens een woordvoerder van de districtsbrandweer, kan de brand nog dagen aanhouden, nu de 100 meter lange en 30 meter hoge hal volledig verwoest is en het jacht binnenin blijft branden.