Terugroepactie voor Sun Odysseys loopt ten einde

De Franse scheepswerf Jeanneau laat weten dat de terugroepactie voor Sun Odysseys ten einde loopt. Begin vorig jaar kondigde de botenbouwer de actie af nadat een jacht zonk voor de kust van Schönberg. 

Omdat de veiligheid van eigenaren van Jeanneau boten een absolute prioriteit is, heeft Jeanneau besloten om in april 2023 een terugroepactie te starten gericht op het versterken van de verlijming van de Sleipner-Sidepower intrekbare boegschroef modules in de rompen van de Sun Odyssey 410, 440 en 490 uitgerust met deze optie en geproduceerd in 2020, 2021 en 2022.
De lijst met de betreffende rompnummers werd naar de dealers gestuurd zodat zij contact konden opnemen met hun klanten om dit werk te organiseren. In dit stadium is er contact opgenomen met alle betrokken booteigenaren en zijn bijna alle werkzaamheden uitgevoerd.
”Zoals je kunt zien, is het Jeanneau-team zeer proactief geweest in deze kwestie. We willen dat elke eigenaar op het Jeanneau-team kan vertrouwen wanneer dat nodig is. Jeanneau neemt elk probleem zeer serieus en streeft ernaar het in recordtijd op te lossen, waarbij kwaliteit en veiligheid centraal staan”, bevestigt Yann Masselot, CSO Boating divisie, Groupe Beneteau.

 

Foto Peter Sage

Afbeelding 501 Afbeelding 501