Half Ton Classics Cup terug naar Nieuwpoort

Van 5 tot en met 9 augustus

NIEUWPOORT- Na zes jaar keert de Half Ton Classics Cup terug naar Nieuwpoort. Het event dat zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 augustus is het jaarlijkse hoogtepunt voor deze klasse. Zeilers uit alle windstreken van Europa willen dit event, dat sinds 2003 wordt gehouden, niet missen.  

De deelnemerslijst bestaat op dit moment uit 27 boten afkomstig uit Frankrijk (3), Engeland (4), Ierland (2), Finland (1), Noorwegen (7) en natuurlijk België (9). In de geest van de klasse zijn er volledige mannelijke teams, mixed teams en volledig vrouwelijke teams en voor het eerst ook een jongerenteam.  

Volgens Philippe Pilate en Bert Janssen, de drijvende krachten achter de Half Ton Classics Europe klasse maken zeker tien deelnemers kans op een podiumplaats. “We kijken uit naar de winnaar van de voorgaande HTTC in Noorwegen: The Evil  (Nor) gestuurd door Arild  Heldal. Nog een tip: de Engelse Checkmate waarop Phil Cook -Engeland- het roer overnam van David Cullen die met deze boot amper van het podium van de HTCC en andere wedstrijden weg te houden was. En uit de eigen kringen kan Farther Bruyn – Jan-Jacob Muyls -België- voor verrassingen zorgen, zeker omdat zijn team de boot helemaal op punt heeft gesteld. Er zijn ook nog de twee door een volledig dames team gerunde boten: de Belgische A+ gestuurd door Ann Callens met enkele zeilsters van Sailing for Think Pink aan boord en de Noorse Midnight X met Alexandra Wang als schipper.  

De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort organiseert sinds 1932 zeilwedstijden van nationaal, Europees en wereldformaat voor eenheidsklassen, prototypes tot oceaanracers. 

 

 

 

Afbeelding 540 Afbeelding 540