Onderzoek naar terugloop in wedstrijdzeilsport

Heb jij een oplossing of suggestie? Laat het ons weten!

LOOSDRECHT- ”Het is vijf voor twaalf voor de (wedstrijd)`zeilsport,’’ waarschuwde initiatiefnemer van het Platform Wedstrijdsport, Max Blom in een interview dat Watersport-TV (https://youtu.be/Nd2xogZ1kEY?si=DoOWd0Pan9rjxmIV) in 2019 met hem had. Aanleiding was de terugloop aan deelnemers tijdens zeilevenementen. 

We zijn inmiddels 5 jaar verder. Blom kon, ondanks ambitieuze plannen, het tij niet keren en heeft het Watersportverbond vaarwel gezegd.  Zijn opvolger Sander Jorissen, doet een nieuwe poging en roept op tot meedenken.

Jorissen, zelf actief in de Finn, Pampus en Starklasse en af en toe wedstrijdleider, trad eerder dit jaar toe tot het Watersportverbond als bestuurslid. Zijn opdracht is om de belangen van alle wedstrijdzeilers, kite-en windsurfen te ondersteunen. Met Arend van Bergeijk en Diederik Forma heeft Jorissen een jaarplan opgesteld met een tweetal speerpunten. Te beginnen met het wederom opbouwen van het Platform Wedstrijdzeilsport. 

“Dit platform is de schakel tussen de wedstrijdzeilers, kite- en windsurfers en het Watersportverbond, en bepaalt het beleid van het Watersportverbond ten aanzien van de wedstrijdsport,’’ aldus Jorissen die daarnaast de Taskforce Instroom als speerpunt heeft.

’’Wij weten allemaal hoe leuk het is, een vol veld, een goede competitie en daarna een biertje aan wal. We zien denk ik ook allemaal dat de velden kleiner worden. De Taskforce Instroom is in het leven geroepen om hier onderzoek naar te doen, wat inzicht moet geven in de oorzaak van de terugloop en handvatten moet bieden voor een oplossing.’’

Heb jij suggesties? We zijn benieuwd. Stuur een mail naar info@watersport-tv.nl. (mailto:info@watersport-tv.nl)

 

 

 

Afbeelding 553 Afbeelding 553
Afbeelding 551 Afbeelding 551
Afbeelding 99 Afbeelding 99
Afbeelding 552 Afbeelding 552