Sneekweek 2024: zeilen, feesten en zomerplezier

Van 2 tot en met 8 augustus

SNEEK- Van 2 tot en met 8 augustus transformeert Sneek zich weer tot het bruisende hart van watersport en festiviteiten tijdens de Sneekweek. Naast het zeilen, kunnen bezoekers zich verheugen op diverse muziekoptredens, een levendige kermis en culturele- en watersportactiviteiten die zorgen voor een feestelijke sfeer door de hele stad. 

Op vrijdagavond 2 augustus opent de 87e Sneekweek met de traditionele Vlootschouw. De Vlootschouw, die rond 21.30 uur van start gaat, presenteert deelnemende zeilklassen en gastschepen met muzikale omlijsting van dweilorkesten. De avond begint om 19.00 uur met watersportdemonstraties en een optreden van de top 40 band SMÛK. Rond 21.00 uur dalen parachutisten neer in het water van De Kolk, waarna de officiële ceremonie plaatsvindt. De gevels van de huizen bij de Waterpoort worden sfeervol verlicht, nieuw dit jaar is muziek vanaf het Somerrak en verlichte straattheateracts, toeschouwers kunnen genieten van een betoverende botenparade. Ter ere van het 200-jarig jubileum van de KNRM wordt een reddingboot uit de Van Wijkklasse uitgeroepen tot ‘Boot van het Jaar 2024’. Deze boot is ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen en vaart mee in de parade. 

Feest Overdag 

Van maandag 5 augustus tot en met donderdag 8 augustus staat Sneek bol van de activiteiten voor een breed publiek. Iedere dag heeft een eigen thema: Watersportdag (maandag 5/8),  Cultuurdag (dinsdag 6/8),  Winkeldag (woensdag 7/8), Familiedag (donderdag 8/8). 

De themadagen bieden een variëteit aan evenementen zoals de spannende Rubberbootrace, het educatieve Optimist On Tour, het vrolijke Straattheaterfestival, een gezellige Kindermiddag en de sfeervolle Hardzeildagbraderie. Dit alles zorgt voor plezier en vermaak voor alle leeftijden. 

Samenwerken 

De Stichting Sneekweek werkt nauw samen met verschillende partners zoals Vereniging Ondernemend Sneek, Koninklijke Watersportvereniging Sneek, lokale horeca, Sneek Promotion, bewoners en de gemeente Súdwest-Fryslân. Samen bouwen zij aan een toekomstbestendige Sneekweek waar zeilers, bezoekers, bewoners en ondernemers zich thuis voelen. 

Voorzitter Marc Visch: “Een keer per jaar zet Sneek de deur wagenwijd open voor iedereen. Om mee te strijden om de prijzen op het Sneekermeer en te genieten van alles wat onze prachtige stad te bieden heeft. In alle opzichten is de Sneekweek een uniek evenement waar iedere watersportliefhebber mooie herinneringen aan heeft. Wij zijn trots op onze stad en dat mag iedereen weten ook.” 

Voor meer informatie over Sneekweek 2024 en de laatste updates, bezoek sneekweek.com (https://sneekweek.com)

Opening Sneekweek  (bron sneek.nl 51) Opening Sneekweek (bron sneek.nl 51)
Optimist On Tour Optimist On Tour
Rubberboot Race Rubberboot Race
Straattheater Straattheater