Martina Wegman mist op 0.13 seconden finale K1 Kanoslalom

PARIJS- Martina Wegman heeft zich niet geplaatst voor de finale in de K1 Kanoslalom op de Olympische Spelen in Parijs. Ze eindigde op een 13e plaats in de halve finale, 0.13 seconden achter de nummer twaalf. De beste twaalf in de halve finale plaatsen zich voor de eindstrijd.

Een zure uitslag voor de 35-jarige Wegman. Tweemaal raakte zij een poortje op weg naar beneden, waardoor zij vier seconden bij haar eindtijd moest optellen. Daarnaast bleef zij bij poortje 7 enige seconden vasthangen in een wals, een sterkte stroming. Haar eindtijd was 106.38 sec.

Martina Wegman: ’’Ik had een heel snelle run. Ik verloor 4 seconden in de wals en kreeg 4 seconden straftijd erbij. Zonder deze foutjes, ik kan het bijna niet zeggen, maar was ik echt snel. Ik ben blij dat er ook  positieve punten aan deze run waren. Het is wat het is. Het doel was absoluut een medaille. Na Tokio geloofde ik echt dat ik dat kon. Ik heb ook hard gewerkt om te geloven dat ik het kon. Richting de race vandaag voelde ik me niet super goed. Ik zat laag in mijn energie en ik denk dat ik het geloof niet helemaal had. Ik probeerde me te focussen op dat mijn lichaam goed was uitgerust en dat alles goed zat. Maar helaas, het pakte niet zo uit.’’’
In 2021 behaalde Wegman nog een 7e plaats in de finale op de Olympische Spelen in Tokio. Vorig jaar werd zij 4e op het WK.

Dinsdag 30 juli vaart Lena Teunissen de C1 Kanoslalom heats voor vrouwen. Joris Otten werd in de heats uitgeschakeld in deze klasse bij de mannen. Vrijdag 2 augustus varen zowel Wegman, Teunissen als Otten de Kayak Cross.