WK RS Feva in Bruinisse nu al succesvol

BRUINESSE-De eerste dagen van het WK RS Feva in Bruinisse zijn succesvol verlopen. Na de opening door de burgemeester en Miss Visserij afgelopen zaterdag werden zondag de eerste 3 kwalificatie wedstrijden gevaren onder wisselende condities.

De wind draaide af en toe flink waardoor het voor de zeilers en het wedstrijdcomité soms erg uitdagend was. Dit mocht de pret niet drukken en pakte zelfs voor de Nederlanders Doeke van Surksum en Sven van Dartel goed uit. Met een 5e, 1e en een 2e plek eindigden zij na dag 1 op de 4eplek over all. 

Maandag zijn er nog eens 3 kwalificatie wedstrijden gevaren. Op het water was het weer een groot spektakel met maar liefst 174 boten. Doeke en Sven wisten hun goede resultaat van gisteren zelfs te verbeteren en klimmen met een 2e, 3e en 1ste plek vandaag naar een overall 2de plaats! 

Vanaf vandaag worden de boten verdeeld in 3 vloten: goud, zilver en brons. De 58 beste teams worden ingedeeld in de gouden vloot en strijden vanaf morgen om de titel Wereldkampioen RS Feva 2024. De overige teams varen in de zilver en brons vloot. Daarnaast zijn er ook prijzen voor het beste meiden team, mix team, onder 14 en familie team. En uiteraard ook winnaars van de zilver en brons vloot. 

Dinsdag staan er wederom 3 wedstrijden gepland. Door de weinige windvoorspelling is de start morgen uitgesteld en zullen de boten naar verwachting pas om 12 uur te water gaan. Na afloop van het zeilen kunnen de deelnemers, vrijwilligers en supporters genieten van een foodtruck-festival met aansluitend een feestavond. 

Woensdag staan er weer 3 wedstrijden op het programma en als afsluiting donderdag nog 2 laatste wedstrijden. Hierna zal de nieuwe wereld kampioen bekend zijn. 

Er lopen veel blije gezichten rond op het compleet omgetoverde parkeerterrein van Jachthaven Bruinisse. Met veel beachvlaggen, een grote tent, goede catering en gezellige achtergrond muziek is de sfeer op de wal erg goed. 

 

 

RSFevaWorldsDay1-149 RSFevaWorldsDay1-149