Lena Teunissen plaatst zich met gemak voor halve finale C1 kanoslalom

Lena Teunissen heeft zich op de Olympische Spelen in Parijs ruimschoots geplaatst voor de halve finale in de C1 kanoslalom. In de heats, waarvan elke deelnemer twee keer het parcours mag afleggen en waarbij de snelste tijd geldt, had zij een moeizame start. In de eerste run raakte zij drie poortjes, wat haar zes seconden aan tijdstraf opleverde. Haar tijd was 115.51 sec, goed voor een 18e plaats. De tweede run maakte Teunissen geen enkele fout met een veel betere tijd als gevolg, 105.33 sec, goed voor een achtste plaats. De beste 18 na twee runs plaatsen zich voor de halve finale. 

Teunissen: ’Ik ben echt super blij met hoe de tweede run is gegaan. In de eerste had ik drie tikkers en de lijn was ook niet helemaal hoe ik het wilde. Na de eerste run heb ik de video bekeken en daarna dus veel beter kunnen varen. Ook super blij met alle fans, vrienden en familie die hier zijn. Dat is echt heel bijzonder. Ik kijk enorm uit naar morgen.’

Het is voor het eerst dat Teunissen deelneemt aan de Olympische Spelen en zij is de eerste Nederlandse vrouw die voor Nederland uitkomt in deze discipline. De C1 kanoslalom is sinds 2020 olympisch voor de vrouwen.

Woensdag 31 juli 15.30 uur vaart Lena Teunissen de C1 Kanoslalom halve finale voor vrouwen. Joris Otten werd in de heats uitgeschakeld in deze klasse bij de mannen. Martina Wegman werd in de halve finale K1 kanoslalom uitgeschakeld. Vrijdag 2 augustus varen zowel Wegman, Teunissen als Otten de Kayak Cross.