Royal Huisman groep overgenomen door O2 Capital Partners

Solide koers voor de toekomst

VOLLENHOVE- Royal Huisman Groep (Royal Huisman, Huisfit en Rondal) kondigt O2 Capital Partners aan als voorgenomen nieuwe aandeelhouder. De nieuwe eigenaar is een Nederlandse lange termijn investeerder. Het managementteam van Royal Huisman Groep blijft ongewijzigd en bouwt voort op de gezonde orderportefeuille. Met de viering van het 140-jarig bestaan van de jachtwerf, zet Royal Huisman Groep hiermee een solide koers voor de toekomst.


Philip Sluiter, eigenaar O2 Capital Partners: “Wij zijn verheugd om onderdeel te worden van het rijke erfgoed van Royal Huisman Groep. Ons doel is om de huidige gezonde basis verder uit te bouwen en op lange termijn te investeren in de toekomst van dit iconische bedrijf. We herkennen de potentie in de combinatie van ambacht en innovatie welke Royal Huisman Groep kenmerkt.”

De afgelopen jaren heeft Royal Huisman Groep een indrukwekkende en succesvolle transitie doorgemaakt. Na een decennium van constructieve betrokkenheid ondersteunen de huidige aandeelhouders, Koninklijke Doeksen en Parcom, nu de overgang naar O2 Capital Partners.

Jan Willem Doeksen, vertegenwoordiger van de huidige aandeelhouders, zegt: “Het was een eer om Royal Huisman Groep te ondersteunen en te ontwikkelen tot het toonaangevende bedrijf dat er nu staat. We laten een bedrijf achter met een prachtige orderportefeuille en een toegewijd team van specialisten.”

Koers
Royal Huisman Groep is klaar om te beginnen aan een volgende fase in haar lange en rijke historie. Jan Timmerman, CEO Royal Huisman Groep, benadrukt: “Ondanks een uitdagend decennium, hebben de huidige aandeelhouders ons altijd het vertrouwen en de ondersteuning gegeven waarvoor ik hen dank. Met de komst van O2 Capital Partners hebben we een nieuwe investeerder gevonden die onze waarden en passie deelt en ons voor de lange termijn gaat assisteren bij de realisatie van onze ambitieuze strategie.”

De overname zal naar verwachting worden afgerond in augustus 2024. Naast de producten en diensten van Rondal en Huisfit, blijft Royal Huisman zich richten op het leveren van ultieme superjachten waarbij de nadruk ligt op ambacht, duurzaamheid en innovatie.

 

Afbeelding 590 Afbeelding 590