De douche sensor

Column Eric van Staten

De douche sensor

Als je door ons land vaart, af en toe afmeert in een passantenhaven en gebruik maakt van de sanitaire voorzieningen, dan ontkom je er niet aan: de douche-sensor.

Ik ben iemand die niet langdurig onder de douche staat. Een paar minuten een heerlijke straal water, en ik ben dik tevreden. Maar die paar minuten moeten niet voortdurend onderbroken worden door een irritante sensor die de douchewater toevoer zonder pardon stopt.

Deze week was het weer zover. Voor een 1 euro had ik een douchemunt aangeschaft om even lekker een paar minuten te poedelen. Na een druk op de daarvoor bestemde aan-knop kwam er een bescheiden hoeveelheid water uit de douchekop. Net genoeg om een beetje nat te worden.

Ik schat dat ik circa 15 seconden onder de douche stond, toen ik plotseling droog stond. Er kwam geen druppel meer uit de douchekop. Ik drukte weer op de aan knop om verder te douchen, maar opnieuw kwam er na 15 seconden een einde aan de water toevoer.

En zo ging het maar door en door tot er helemaal geen water meer uit de douchekop kwam. 

Natuurlijk moeten we zuinig zijn op water. En dat ben ik ook. Dus geen boot of auto schoonmaken met leidingwater. Maar een bescheiden, ongestoorde douche…dat is toch niet te veel gevraagd.

 

Eric van Staten

 

Afbeelding 593 Afbeelding 593