Wijwillenzeilen.nl nieuw op het Alkmaardermeer

Patrick Bos deelt zijn passie met opstappers

UITGEEST- Zeiler in hart en nieren, Patrick Bos, wil zijn passie voor de zeilsport graag delen met anderen. Daarom is hij op het Alkmaardermeer gestart met Wijwillenzeilen.nl. Wie dat wil kan met Patrick tegen een kleine vergoeding meezeilen.

Het Alkmaardermeer is ideaal voor een dagje zeilvertier op de Aquaholic. Voor een rondje op het meer langs de Woude, de Stierop, Uitgeest en Akersloot kun je uitgebreid de tijd nemen. Daarbij kun je lunchen op diverse locaties, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Opstappen kan op diverse plaatsen rond het Alkmaardermeer. 

De boot is een JeanneauSun2000 met de naam Aquaholic. Ze is ruim 6 meter lang en vindt zeilen het allerleukste, ze doet haar naam echt eer aan. Met een zeiloppervlak van ruim 23m2 gaat ze ook bij weinig wind snel vooruit. En voor de durfal is er ook nog een gennaker aan boord van 30m2. De boot biedt plaats aan 5 volwassenen in de grote en brede kuip. Binnen is de ruimte beperkt maar er is wel een klein toilet aanwezig. 

Wijwillenzeilen.nl is opgericht door Patrick Bos vanuit een passie voor het zeilen. En wat is er mooier dan je passie te delen met anderen. Het moment dat de wind in de zeilen komt en de boot snelheid begint te maken: Dat blijft een heerlijk gevoel. Bijna geruisloos glijdt de boot door het water, het kabbelen van het water zorgt voor een zeer ontspannen gevoel. Je hebt de mogelijkheid om zelf aan het roer te staan, maar je mag dat ook aan de schipper overlaten. Dat geldt ook voor het bedienen van de zeilen. De schipper kan zeilles geven en alle ins en outs vertellen als daar behoefte aan is. Zeilen is niet alleen geschikt voor volwassenen, het is ook een ideaal gezinsuitje. 

Elke woensdagavond vaart de Aquaholic mee met de SW wedstrijden vanuit de ZWVU jachthaven. Ook dan kan je meevaren. De wedstrijden duren ongeveer 2 uur. 

Heb je zin om te gaan zeilen? Kijk dan op Wijwillenzeilen.nl (http://Wijwillenzeilen.nl) voor meer informatie of bel 0639456794.

Aquaholic Aquaholic
Afbeelding 606 Afbeelding 606