Vorsselman en Konijn overtuigend naar halve finale K2 500m Kanosprint

PARIJS- Ruth Vorsselman en Selma Konijn hebben zich met overtuiging geplaatst voor de halve finale in de K2 500m kanosprint in Parijs. De debutanten op de Spelen gingen met overmacht als eerste over de finish in de kwartfinale  en zetten over de hele dag de 5e snelste neer met 1:40.93.

Het Nederlandse duo kon opwarmen in de heats waarbij zij het opnamen tegen enkele van de favorieten voor het podium, Duitsland en Polen. Zij werden in die race vierde, de beste twee plaatsten zich direct voor de halve finale. De rest kreeg een herkansing in de kwartfinale. Nederland had daarin moeite bij de start, maar kwamen sterk terug om hun race te winnen.
Vrijdag 9 augustus vaart Nederland de halve finale om 10.50 uur. De beste vier uit beide halve finales plaatsen zich voor de A finale om 13.00 uur.

De twee Nederlandse K2 500m sprinters, Vorsselman en Konijn, maken hun debuut op de Spelen. De afgelopen jaren maakte de Nederlandse kanosprint onder leiding van Nicole Bulk een professionaliseringslag door. Het team verhuisde naar de Willem Alexander Baan in Rotterdam. Drie jaar geleden werden de doelen gesteld: 2024 deelname aan de Spelen, 2028 kans op medailles. In mei dit jaar kwamen Vorsselman en Konijn op het olympische kwalificatietoernooi in Szeged (Hongarije) met overmacht als eerste over de streep om daarmee het laatste olympische ticket in de K2 500m binnen te slepen. Deze kwalificatie was meteen ook een kwalificatie voor beiden in de K1 500 meter. Met coach Zdzislaw Szubski reisde het duo afgelopen weekend af naar Parijs.

K1 500m kanosprint

Vorsselman en Konijn varen allebei ook de K1 500m kanosprint. De heats daarvan zijn woensdag 7 augustus om 9.30 uur. De beste twee gaan direct door naar de halve finale. De rest heeft een herkansing in de 1/4 finale in de middag.