Van der Meer en Bouwer 6e op Olympische Spelen

Mixed multihull duo opgewekt richting LA 2028

De eerste Olympische Spelen voor Laila van der Meer (24) en Bjarne Bouwer (21) zijn wat hun betreft zeker niet de laatste. Met een zesde plaats in de einduitslag is het mixed multihull duo tevreden en geeft aan samen graag in LA te willen staan in 2028. In de afsluitende medalrace eindigen ze op een hele goede vierde plaats. Echter de Fransen zeilen de race van hun leven en winnen de afsluitende race en pakken daarmee pakken de vijfde plaats van het TeamNL duo af.

Ze wonnen samen al eens brons op de Jeugd Olympische Spelen in 2018. Sindsdien zeilen ze als team samen. Ze kijken terug op hun medalrace en hun olympische debuut.

“De medalrace was goed,” begint Bjarne Bouwer. “We hadden een moeilijke start. Maar we zijn goed teruggevaren naar plek vier. Die Fransen voeren de werdstrijd van hun leven. Maar wij hadden ook een van de beste races van ons evenement.”

Laila van der Meer vervolgt. “Als je vierde wordt in de medalrace kan je niet ontevreden zijn. Het voelt toch een beetje zuur om nog ingehaald te worden als desondanks een goede race zeilt.”

In het algemeen zijn ze tevreden. “We hadden een stroeve start, Maar elke dag gingen we een stukje beter. We hebben ons niveau gehaald. Maar het was bijzonder met veel vrienden en familie hier. Die hebben al 21 jaar alles ervoor opgegeven,” zegt Bouwer.

Van der Meer voegt daaraan toe: “Voor mij was het niet echt heel anders dan normaal. We waren gefocused op het zeilen zelf en daarom gingen we steady door de hele week.”

Wat hebben ze geleerd? Van der Meer legt uit: “We hadden van te voren gezegd niet teveel risico te nemen op de eerste dagen. Daar moeten we ons aan houden. Dat zou ik volgende keer niet nog een keer doen.”

Bouwer besluit: “En we zijn echt goed in licht weer geworden Bevestiging dat hard work, pays off. Nog vier jaar om een stap te zetten omhoog.”

 

Foto World Sailing 

 

240807_PARIS24_ML042341 240807_PARIS24_ML042341
240808_PARIS24_SB4_3504 240808_PARIS24_SB4_3504