Hiswa te Water 2024 woensdag van start in Bataviahaven

Met ruim 400 boten en veel primeurs

LELYSTAD- In de Bataviahaven in Lelystad wordt op dit moment hard gewerkt aan de opbouw van de 39e Hiswa te water. Komende woensdag gaat de watersportbeurs van start en duurt tot en met zondag 1 september. Watersport-TV is weer van de partij en zal twee 25 minuten durende specials maken die nog gedurende de beurs online gaan.

De Bataviahaven vult zich op dit moment langzaam met ruim 400 boten die de komende week in het water te bewonderen zullen zijn en de exposanten zijn druk bezig met het opbouwen van hun stands op de kade. Na vele omzwervingen wordt de Hiswa te water sinds 2018 in Lelystad gehouden. De Bataviahaven blijkt een schot in de roos en een prima locatie voor deze outdoor watersportbeurs. De centrale ligging, de indeling van de overzichtelijke haven, de aankleding, het brede aanbod aan boten, de diversiteit aan kade exposanten draagt bij aan een positieve sfeer die kenmerkend is voor de Hiswa te water.

Wat deze editie brengt, dat zal komende week blijken. De weergoden lijken organisatie, exposanten en bezoekers in ieder geval goed gezind. De Nederlandse watersportbranche is weer goed vertegenwoordigd in Lelystad, maar er is ook internationale deelname. En het aanbod aan boten varieert van een dinghy van anderhalve meter lengte tot diverse superjachten. Op de kades is een gevarieerd aanbod aan nautische artikelen, producten.

Hiswa Village

Rechts van de entree, met uitzicht op de haven, heeft zich een groep ondernemers verenigd onder de naam Hiswa Village. De exposanten Raymarine, Kuiper Verzekeringen, VETUS, Mastervolt, WhisperPower,, Friesche Olie en Verfhandel, Webasto, On Deck en Dynamic Marine Systems zijn hier vanaf het eerste uur al bij. 

Nieuwe vormen van watersportbeleving zijn te bewonderen in het zogenaamde Fun Parc waar diverse vliegbewegingen van verschillende aanbieders te zien zijn. Vanaf het terras van het Podium aan het Water kunt u het Fun Parc heel goed zien. Hier zijn allerlei alternatieve vormen van watersport vertegenwoordigd. Denk onder andere aan de electrische jetsurf boards van Motorsurf en de Esurf, Audi Efoil en Seabob van World Nautic Center. Daarnaast zijn er de hele dag demonstraties te zien.

Watersport-TV Specials

Net als voorgaande edities zal Watersport-TV vanaf de steigers en kades verslag doen van de beurs. ’’We gaan twee HTW specials opnemen. De eerste op woensdag en die gaat donderdag online. De tweede nemen we vrijdag op en deze special gaat zaterdag online. Naast een impressie van de beurs gaan we met onze presentator Matthijs Kat langs bij een groot aantal exposanten om hun primeurs te belichten,’’ aldus producent Eric van Staten. ’’Naast dat we met Watersport-TV gemiddeld 50.000 watersportliefhebbers per maand bereiken, is het interessante aan onze specials dat ze op ieder moment bekeken kunnen worden. Ook na afloop van de beurs. Daardoor hoeven ook de thuisblijvers niets te missen.’’

 

Iedere special zal circa 25 minuten duren en te zien zijn via Watersport-TV (http://www.watersport-tv.nl), YouTube, onze social mediakanalen en die van onze partners. 

 

De Hiswa te water special wordt mede mogelijk gemaakt door: Aquatec, Vetus, Honda Motor Benelux,Vri-jon, Blue Lobster, Ruys Jachtbouw, Raymarine, Vaarplezier, Super Lauwersmeer, VMG Yachtbuilders, E-werf, Mijnbootombouwen.nl, Yamaha, Bellmarine en Mijnbootverzekeren.nl.

 

Afbeelding 522 Afbeelding 522
Afbeelding 653 Afbeelding 653
Afbeelding 652 Afbeelding 652
Afbeelding 651 Afbeelding 651