Janny en André in kielzog Watersport-TV naar Oost-Groningen

Geïnspireerd door de serie Holland Vaart

OUDESCHANS- Voor de eerste aflevering in het zesde seizoen van Denkend aan Holland! hebben Janny van der Heijden, André van Duin en scheepshond Nhaan zich laten inspireren door onze serie Holland Vaart (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/holland%20vaart). Ze gaan varen in Oost-Groningen, waar de crew van Watersport-TV in 2022 al was. 

Gedurende 2 dagen ontdekken Janny en André Westerwolde, een regio in Oost-Groningen. Na een prachtige dag op het water arriveren ze in het Middeleeuwse Bourtange. Op dag 2 varen Janny en André richting Ter Apel, waar ze een andere kant van het veelbesproken dorp ontdekken. Bij aankomst in Ter Apel staat bij het klooster een heerlijke lunch klaar, bereid door een gastvrij gezelschap. Met gevulde maagjes bezichtigen Janny en André het klooster; terwijl Janny zich onderdompelt in de kruidentuin, gaat André op zoek naar een kloosterbiertje. Terug op de boot zet het duo koers richting Duitsland.

Voor de serie Holland Vaart hebben we in de zomer van 2022 drie afleveringen in Oost-Groningen opgenomen. In de eerste aflevering stappen we in Veendam aan boord van de motorboot van Leonard Teerling om in een konvooi naar Stadskanaal en Ter Apel te varen. Wil je deze aflevering terugzien?

Klik hier! (https://youtu.be/DA_dmr7R2_A?si=AJUq_gSJj2ywVlA6)

Kiekkaaste

De tweede aflevering begint in Nieuwe Statenzijl. Hier mondt de rivier de Eems uit in de Waddenzee. Via het Sluizencomplex maken we met Gea en Mick een wandeling door het wuivende riet naar de Kiekkaaste. Een buitendijkse vogelkijkhut, de enige in ons land. Je hebt hier een prachtig uitzicht en ziet er talloze broed-en trekvogels. Een absolute aanrader om te bezoeken als je met de boot in Groningen bent. We varen vervolgens door naar Winschoten, Bourtange, Midwolde en Beerta. Bekijk deze aflevering terug en klik hier! (https://youtu.be/VslR8Hdfn68?si=NY4TvKOlyEsH7Adp)

De derde aflevering staat grotendeels in het teken van het Groningse Oldambtmeer en de Blauwestad. We gooien los bij Thijs Huisman, eigenaar van een zeilschool, bootverhuurbedrijf en jachthaven exploitant. Hij is een van de pioniers toen het Oldambtmeer werd aangelegd. Bekijk de aflevering terug en klik hier! (https://youtu.be/s7FUqHZSsPY?si=gx7UZwsgGMGXDWV5)

Denkend aan Holland, vanaf zondag 25 augustus 2024, om 20.25 uur bij MAX op NPO 1. 

Foto Omroep Max

 

 

Afbeelding Afbeelding