HISWA te water specials veel bekeken

Kijkers geïnspireerd door Watersport-TV uitzendingen

LELYSTAD - De HISWA te water specials van Watersport-TV zijn door een record aantal watersportliefhebbers bekeken. Volgens exposanten die in de specials te zien zijn, kwamen kijkers speciaal naar de Bataviahaven in Lelystad om zich verder te laten informeren. 

Vorige week woensdag, op de openingsdag van de HISWA te water en afgelopen vrijdag was Watersport-TV met presentator Matthijs Kat op de beurs voor de opnames van de twee specials, die respectievelijk op donderdag en zaterdag online gingen.

In de eerste aflevering (https://youtu.be/GLd0Rb-L2MA?si=FjOmIz6-l91UuSUb) was onder meer als primeur de Antaris Sixty 7 te zien. Spraken we met Sander Gesink over het 60-jarig bestaan van VETUS. Stapte we aan boord van de Jager 37R van Ruys Jachtbouw. Kreeg Matthijs aan boord van een zeewaardige houseboat van SRF Shipbuilding een demonstatie van de multifunctionele displays van Raymarine. Ook bewonderde hij de Princess 75, het grootste motorjacht op de beurs. Super Lauwersmeer lanceerde op de beurs een special magazine, ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan.

Samen met Bootombouwen.nl presenteerde de Amsterdamse E-werf op de Hiswa te water een breed scala aan oplossingen voor duurzaam varen. ’’We hebben meerdere kijkers van Watersport-TV op onze stand gehad die na het zien van ons item in de special meer informatie wilde,’’ vertelt eigenaar Olivier Venema die terugkijkt op een zeer geslaagde beurs.

Bij Yamaha kregen we een demonstratie van het HARMO systeem, geïnstalleerd op een werkboot, gebouwd door Workribs. 

Tweede aflevering

Voor de tweede HTW special (https://youtu.be/0T-CYfdgCvg?si=N1H23sxShcdCBgKC) ging Matthijs Kat langs bij Vri-Jon. Een echte blikvanger op de HISWA te water bleek de Contesse 50 OC. Bij Qrafter bewonderde hij de nieuwe e-Qruiser 680+.

Daarna ging hij naar Honda Marine, dat eerder dit jaar werd bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award voor de nieuwe BF 350. Een gespierde krachtpatser, opvallend, slank en elegant met uitzonderlijke prestaties.

Op de beurs lagen meerdere houseboten, zoals die van Olav Boats. Vaarplezier presenteerde haar winterprogramma en Arjen Bergijk had groot nieuws: een wereldrecordpoging.

Met Tim van Daal van VMG stapte Matthijs aan boord van de Arcona 50, wat een prachtig zeiljacht. Daarna liet Tim hem de Powerboats van Delta zien. Op het water moet je zorgeloos kunnen varen en een goede verzekering is een must. Matthijs liet zich hierover informeren bij Mijnbootverzekeren. Veel aandacht op de beurs ook voor duurzaam varen. Met Maurice Fransen van Bell Marine sprak Matthijs over de belangrijkste ontwikkelingen. 

’’De HISWA te water specials, te zien op Watersport-TV, onze socials waaronder Youtube en de kanalen van de deelnemende exposanten, zijn inmiddels ruim 30.000 keer bekeken en de teller tikt nog steeds door. Met onze specials richten we ons niet alleen op de bezoekers van de beurs, maar ook de thuisblijvers,’’ aldus producent Eric van Staten die alweer gestart is met de voorbereidingen voor de volgende watersportbeurs: Boot Düsseldorf.

’’Begin dit jaar hebben we twee specials opgenomen en dat gaan we in januari 2025 opnieuw doen. Op de HISWA sprak ik een exposant die naar aanleiding van onze Boot Düsseldorf specials aan een buitenlandse kijker een zeiljacht had verkocht. Geweldig toch....’’

 

 

IMG-20240830-WA0003 IMG-20240830-WA0003