Bob Heineke en Iris Sikkema oppermachtig tijdens NK 16m2

Team Coster Regenboog kampioen. Van der Zwaag/ Weissenbach winnen in de Valkenklasse

AKERSLOOT- Het is een goed gebruik in veel klassen om in september om het Nederlands kampioenschap te zeilen. Zo streden de Regenbogen dit weekend op het Alkmaardermeer om de nationele titel. De 16m2 op de Beulacker en de Valken en Randmeren op het Slotermeer.

De zeilers kregen een grote gevarieerdheid aan wind voorgeschoteld. Vrijdag en zondag stond op de verschillende locaties een prima wind. Zaterdag was het even wachten op wind, maar kon uiteindelijk ook gezeild worden. Op de thuisplas van Watersport-TV het Alkmaardermeer hebben we zaterdagmiddag een mooie strijd gezien in de Regenboogklasse. Het team van Marc Neeleman voerde na twee zeildagen het klassement aan, op de voet gevolgd door Team Coster (Sven Coster, Michiel Sluyters en Dirk Jan Lucas). Dat wist uiteindelijk zondagmiddag de titel voor de tweede achtereenvolgende keer te winnen.

Op de Beulacker streden een veertigtal zestien kwadraten om de titel. Vooraf leken er meerdere kanshebbers, maar na twee zeildagen stond Bob Heineke met bemanning Iris Sikkema er het beste voor. De koppositie werd zondag verder verstevigd. Het oppermachtige duo wist met een indrukwekkende voorsprong op meervoudig kampioen Thijs Kort, die tweede werd, de nationale titel te winnen. Heineke eindigde met 38 punten. Kort met 75 punten. 

In de Valkenklasse (40 boten) wisselen de eeuwige rivalen Hette van der Zwaag en Menno Huisman al vele jaren de nationale titels af. Het was nu Van der Zwaag die met Johan Weissenbach kampioen werd. In de Randmeer (15 boten) ging de overwinning naar Mark en Sebastiaan Schiet.

 

 

 

 

Afbeelding 40 Afbeelding 40
Afbeelding 41 Afbeelding 41
Afbeelding 49 Afbeelding 49
Afbeelding 62 Afbeelding 62
Afbeelding 44 Afbeelding 44
Afbeelding 45 Afbeelding 45
Afbeelding 48 Afbeelding 48
Afbeelding 47 Afbeelding 47