Blauwe Diamant vaarroute met muzikaal festijn

In het kader van 40 jaar Zeewolde

ZEEWOLDE - Zeewolde bestaat 40 jaar en in dat kader wordt zaterdag een muzikaal festijn georganiseerd rondom de zogenaamde Blauwe Diamant route. Een vaarroute die leidt door de wateren rondom de jarige gemeente.

Het festival begint zaterdag om 11.00 uur speelt zich af op de vaarroute tussen de Tulp en haven Blauwe Diamant aan de Kringloop. Langs de vaarroute staan vijf partytenten waar diverse orkesten, muzikanten, koren, zangers en zangeressen uit Zeewolde en de regio in optreden. 

In de sluis kun je luisteren naar een verhaal uit de pionierstijd van Zeewolde en onderweg bewonder je de drijvende brug die de scouts van Jan Wandelaar gebouwd hebben. Je kunt op het Tulpeiland Keet de Magneet bezoeken en een heerlijke kop koffie, thee of iets anders drinken bij de foodtruck waar ook een kleine snack te koop is. s Middags geeft roeivereniging Amenophis informatie en zijn er demonstraties roeien bij de Kwetterwei (van 12-16.30 uur). Ook is de ribbootwinkel uit Zeewolde aanwezig bij de Haven bij de Plus met een informatiekraampje en een ribboot waar in gevaren kan worden. 

Opstappers

Er zijn door de organisatie vijf bootjes geregeld voor mensen die de route varend willen afleggen maar zelf geen boot hebben of een boot hebben die niet onder de vaste bruggen (3,5 m doorvaarhoogte) door kan. Daarnaast worden mensen met een boot opgeroepen om belangstellenden die mee willen varen op te pikken bij de Tulp of bij het Haventje Zwarte Specht en Boomkleverlaan.

Mocht het toch niet lukken om een plek aan boord te bemachtigen dan zijn alle locaties ook per fiets goed bereikbaar! Voor mensen die de route één kant op varen is vervoer geregeld tussen het haventje en de Tulp. Men kan kiezen uit vervoer in een taxibus (8 personen) of in het eco-treintje. Zo kan het opstappunt weer bereikt worden, voor wie niet heen en weer wil varen. 

Voor het complete programma, klik op Blauwe Diamant (https://connectzeewolde.nl/site/timetable-blauwe-diamant-route/).

 

Fotografie Gemeente Zeewolde

 

 

Afbeelding 61 Afbeelding 61