Deadline overgangsregeling doorvaart en BHG-vignet uitgesteld

Amsterdam moet nog ruim 1000 zienswijzen behandelen

AMSTERDAM - De Gemeente Amsterdam heeft de ijkdatum voor de overgangsregeling voor de aanschaf van het doorvaart en BHG-vignet uitgesteld naar 1 april 2025. Er zijn meer dan 1000 zienswijzen ingediend op het beleidsvoornemen, die nog door de gemeente behandeld moeten worden.

’’Het feit dat er al voor 1 oktober een nieuw doorvaartvignet moest worden aangevraagd, zorgde voor zeer veel onrust bij jachthavens en hun klanten”, aldus Gerdina Krijger van HISWA-RECRON. ’’Dit hebben wij bij de gemeente aangegeven. Er zijn maar liefst 1.030 zienswijzen met bezwaren ingediend op het beleidsvoornemen. Daarop moet nog een antwoord komen van de gemeente. Terwijl het beleid nog niet definitief is vastgesteld, was er wel een ultimatum gesteld voor de aanvraag. Dat kan natuurlijk niet!  Daar komt bij dat het gesprek dat wij met de wethouder gaan hebben over de inhoudelijke bezwaren, nog moet plaatsvinden op 19 september.’’

Tot nader bericht stelt de gemeente de ijkdatum voor de aanschaf van het doorvaart- en BHG-vignet uit naar 1 april 2025. De overgangsregelingen voor het BHG-vignet en het doorvaartvignet worden in het definitieve besluit verder toegelicht.

De gemeente adviseert watersporters om het definitieve besluit over de uitstootvrije zone voor pleziervaart af te wachten voordat zij overgaan tot de aanschaf van een nieuw vignet. Verder is de gemeente voornemens om de ingangsdatum van de uitstootvrije zone op 1 april 2025 te zetten.

 

Lees ook: onduidelijk over doorvaartvignet (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4489710/nieuws/onduidelijkheid_over_doorvaartvignet_voor_boten_met_ligplaats_in_amsterdamse_jachthavens.html)

Afbeelding 8 Afbeelding 8
Afbeelding 283 Afbeelding 283
Afbeelding 38 Afbeelding 38