Anne Halma en Hieke Schukken NK kampioen in Vrijheidsklasse

Jan de Groot en Nick Szejnoga winnen in Javelinklasse

LOOSDRECHT- Anne Halma is met Hieke Schukken op de Loosdrechtse plassen Nederlands kampioen in de Vrijheidsklasse geworden. Drie dagen streden 26 teams om de nationale titel. Halma, al vaker kampioen in deze nationale klasse, wist Menno Huisman en Jaap Wijnands dit keer voor te blijven. Eerder dit seizoen werd dit gelegenheidsduo sprint kampioen.

Naast de Vrijheidsklasse streden de Javelins en Sharpies afgelopen weekend om de titel. Jan de Groot en Nick Szejnoga, die vaker tijdens kampioenschappen tweede werden, lukte het nu wel om de titel te grijpen.

’’Het was een fantastisch mooi evenement met lastige condities,’’ aldus Jan. ’’De eerste dag hebben we met veel wind gevaren, de twee andere dagen met heel weinig wind. Dit betekende veel draaiingen in de wind, plekken waar wel of geen wind zat en veel strijd met de andere zeilers. Een compliment aan wedstrijdleider Rob Beemster van GWS De Vrijbuiter. Het was niet makkelijk om in deze condities een goede baan uit te leggen.’’

Bij de Sharpies streden 14 teams om het klasse kampioenschap. Patrick van Raalte en Jeroen Kooi wisten te winnen.

Komend weekend gaan de zeilers in de Soloklasse bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen. De deelnemerslijst (https://manage2sail.com/nl-NL/event/32f43de0-e047-48d5-ac3d-bb7338d7d084#!/entries?classId=a1ae0f55-6333-45f4-8d5d-aa05bbd00d7f) telt al ruim 50 zeilers, waaronder een delegatie uit Engeland. Het NK begint vrijdag en wordt gezeild vanuit Muiden. De crew van Watersport-TV is aanwezig om verslag te doen.

 

Foto Eddy Boon/ Harry van Tol e.a.

Afbeelding 13 Afbeelding 13
Afbeelding 12 Afbeelding 12
Afbeelding 11 Afbeelding 11
Afbeelding 15 Afbeelding 15