EK Hansa klasse gestart op Sneekermeer

Dagelijks een impressie op Watersport-TV

SNEEK- Op het Sneekermeer is deze week het EK Hansa klasse en dagelijks verzorgt Robbert Evers namens de organiserende KWS een verslag, dat je exclusief op Watersport-TV kunt zien.

Direct naar verslag maandag (https://youtu.be/hqCJuH6rwqs?si=jy8nv24SCKHgwEK1) en dinsdag (https://youtu.be/IxrWoOm0dJ8?si=CZ786thK_WsdsR2D).

Het Europees Kampioenschap Hansa Klasse 2024 is zondag feestelijk geopend op het Sneekermeer. De officiële opening werd verricht door Foppe de Haan, oud-voetbalcoach en oprichter van het Foppe Fonds, dat kinderen met een beperking ondersteunt.

De Hansa-boten, bekend om hun veiligheid, bieden zowel zeilers met als zonder beperking de kans om op gelijke voet te strijden. Zeilers uit heel Europa nemen deel aan het kampioenschap, met zelfs teams uit Korea en Chili, wat de internationale allure van dit evenement onderstreept. Deze unieke combinatie van inclusiviteit en sportiviteit maakt het kampioenschap bijzonder.

Maandag vond de eerste wedstrijddag plaats, met meerdere kwalificatiewedstrijden voor de verschillende Hansa klassen. Ondanks een trage start door te weinig wind, begon het kampioenschap halverwege de dag met een constante windkracht 4. Hierdoor konden alle geplande wedstrijden succesvol worden gevaren.

Met gunstige weersvoorspellingen en een sterke eerste dag, belooft het een spannende en succesvolle week te worden voor de zeilers.

Het evenement vindt plaats tot en met 21 september op het Sneekermeer. 

Fotografie Eize Hoekstra

Afbeelding 26 Afbeelding 26
Afbeelding 24 Afbeelding 24
Afbeelding 25 Afbeelding 25
Afbeelding 27 Afbeelding 27