70-meter Project Opal krijgt vorm in Turkije

Mulder Design start samenwerking met Ares Yachts

De Nederlandse scheepsarchitectuur- en designstudio Mulder Design is een samenwerking aangegaan met de Turkse scheepswerf Ares Yachts om een prachtig nieuw jacht op de markt te brengen met een krachtig verkoopargument - een verkorte levertijd dankzij het feit dat het casco al vergevorderd is.

Het jacht is gebaseerd op Mulder’s uitzonderlijke high-speed cruising romp - ontwikkeld om ofwel een hoge mate van efficiëntie te bieden of de mogelijkheid om de rompsnelheid te overschrijden met maximaal 30 procent, afhankelijk van het gekozen motor pakket - aangevuld met een eigentijdse styling die zowel wendbaar als tijdloos is.

“Met de styling van het exterieur hebben we gestreefd naar een look die veel mensen aanspreekt en daarom niet te gek is, en die de huidige trends weerspiegelt op een manier die niet zo supermodern is dat het snel zou dateren,” begint Bas Mulder, eigenaar bij Mulder Design.

“De belangrijkste kenmerken zijn rustige en elegante lijnen die in harmonie zijn met de maritieme omgeving in plaats van om aandacht te schreeuwen,” vervolgt hij. “De organische lijnen van het project volgen de stroming van golven en wolken en het jacht ziet eruit alsof het is gebeeldhouwd door de wind. Verder draagt het doordachte gebruik van materialen en kleuren met hout, glas en metalen elementen bij aan het strakke ontwerp.”


 

P1326 -ARES- 1 P1326 -ARES- 1
P1326 -ARES- 5 P1326 -ARES- 5
P1326 -ARES- 4 P1326 -ARES- 4
P1326 -ARES- 6 P1326 -ARES- 6
P1326 -ARES- 2 P1326 -ARES- 2
P1326 -ARES- 3 P1326 -ARES- 3