De Ocean Race Europe 2025 finisht in Montenegro

IMOCA-vloot voor het eerst in Adriatische Zee

De Ocean Race Europe 2025 finisht in Boka Bay, Montenegro. De IMOCA-vloot vaart voor het eerst de Adriatische Zee op om de Europese wateren met elkaar te verbinden in een viering van sport, duurzaamheid en samenwerking.

Na de start in Kiel, Duitsland op 10 augustus 2025, zal The Ocean Race Europe koers zetten naar Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk en verder varen in de Middellandse Zee met stops in Cartagena, Spanje en Genua in Italië, voor de finish half september in Montenegro.

Zwitserse zeilers
Elodie Mettraux, Simon Koster en Alan Roura zijn de leiders van het Swiss Offshore Team, dat in 2025 van start gaat in de aanloop naar The Ocean Race Europe. Het nieuwe Zwitsers nationaal offshore zeilteam wordt gelanceerd met de missie om jonge zeilers op te leiden en deel te nemen aan de grootste races op de IMOCA-kalender, zowel single-handed, double-handed als met volledige bemanning.

Het project heeft als doel om Zwitserse zeilers, beleidsmakers en instellingen te verenigen achter het Swiss Offshore Team: Eén team, met twee boten, dat jonge vrouwen en mannen betrekt om resultaten te behalen en voort te bouwen op de erfenis van een ’made in Switzerland’ knowhow, die meer dan 40 jaar teruggaat, sinds de eerste avonturen van de Zwitserse oceaanzeilpionier Pierre Fehlmann.

Het Swiss Offshore Team is een project waar Alan Roura, Elodie Mettraux en Simon Koster al maanden aan werken en verenigt drie sterke persoonlijkheden, drie inspirerende levenspaden en drie verschillende maar complementaire benaderingen van het leven als professioneel zeiler.


Helikopteropname van Alan Roura en Hublot tussen Groix en Belle-Île-en-Mer
© Jean-Guy Python

Afbeelding 90 Afbeelding 90
Afbeelding 91 Afbeelding 91