Expositie Robbert Das en ontwerpwedstrijd

In museum Veere/ Schotse Huizen

VEERE- In januari werd de kunstenaar/designer/futuroloog Robbert Das vijfennegentig jaar. Een mooi moment om een life-time overzichtsexpositie te organiseren. In Museum Veere/Schotse Huizen zijn tot eind december vijftig tekeningen te bewonderen. 

De expositie geeft een overzicht van Robbert Das als ontwerper, tekenaar en futurist die bijna 70 jaar gepassioneerd de ontwikkeling van de vroege, de huidige zowel als de toekomstige maritieme wereld in pen/aquarel tekeningen vastlegde voor huidige én toekomstige generaties.

In de expositieruimte wordt de bezoeker uitgenodigd voor de Challenge; Ontwerp het schip van de Toekomst. Een uitdaging voor elke innovatieve ontwerper van jong tot ouder met een goed idee. Er zijn bijzondere prijzen te winnen. Deelname is mogelijk tot 14 oktober 2024.    

De presentatie die Stichting Maritime Art & Design, als beheerder van de Robbert Das legacy, samenstelde is een feest van herkenning voor watersporters, jachtbouwers en lezers van het brede scala van (inter-) nationale watersportbladen.  De bezoeker wordt meegenomen in een route langs de tijdsgewrichten: Heden-verleden- toekomst. Op deze manier krijg je als toeschouwer visueel inzicht over de Maritieme design evolutie. De artistieke lijn en ontwerpvisie van Robbert Das sluit naadloos aan op die van maritiem kunstenaar Ludo van Well. Deze duo kunstpresentatie levert een uniek inzicht zowel als beleving op, voor elke geïnteresseerde in de maritieme toekomst. Beide kunstenaars zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ). 

               www.robbertdas.nl ; www.maritieme-art-design.nl  (http://www.robbertdas.nl ) 

 

Afbeelding 110 Afbeelding 110