Kamperen onverminderd populair..zou jij je boot inruilen voor een camper?

Bootverkoop terug naar niveau voor Covid

UTRECHT- Na een flinke Corona opleving waar boten als warme broodjes over de toonbank vlogen, is de bootverkoop terug naar het niveau van voor Covid. Hoe anders is dit in de kampeerbranche. Kamperen is onverminderd populair, zo bleek tijdens de 59ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs dat weer meer bezoekers trok, namelijk bijna 42.000 en er werden goede zaken gedaan. Zou jij je boot inruilen voor een camper of caravan?

Eerder vorige week maakte de brancheorganisaties KCI en BOVAG bekend dat de verkoop van nieuwe caravans en campers fors groeit. Beursmanager Rachel Jankowsky: “Op de beursvloer merkten we dat de animo enorm was voor caravans en campers, voorzien van vele slimme en duurzame toepassingen. Ook tenten en vouwwagens zijn enorm populair.”

Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “ We merken het niet alleen in de verkoopcijfers, ook op de beursvloer zien we dat kamperen ongekend populair is.” Exposant Norbert van Noesel van Thetford voegt hier aan toe: “Dat kamperen ‘hot’ is hebben de enorme publiciteit rondom de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en het groeiende bezoekersaantal wel bewezen.’’ Exposant Marcel Beekman van de Sunshine Group: “Qua verkoopresultaten kunnen we spreken van ons beste jaar ooit.”

Dat kamperen populair is zien we ook terug op steeds meer jachthavens die speciale faciliteiten aanbieden voor bijvoorbeeld campers. Of er onder de eigenaren van de campers veel (oud) watersporters zitten, weten we niet. We zien wel steeds meer bootbezitters die ook een camper hebben of overwegen er een aan te schaffen. Zou jij je boot verkopen voor een camper? Zo ja waarom? Laat het ons weten en stuur een reactie naar info@watersport-tv.nl (mailto:info@watersport-tv.nl).

 

Lees ook: Column Watersport en kamperen (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4409355/nieuws/watersport_en_kamperen.html)

 


Fotografie: Michiel Ton  en Watersport-TV

 

Afbeelding 145 Afbeelding 145
Afbeelding 144 Afbeelding 144
6706355a1c58f 6706355a1c58f