Damarin al 25 jaar succesvol met (zeil)sloepen en gaffelgetuigde daysailoirs

GOUDA- Damarin bouwt al 25 jaar (zeil)sloepen en gaffelgetuigde daysailoirs. In 1999 bracht de Goudse jachtwerf het eerste model op de markt: de 570 Sail met klassieke houten rondhouten en crème zeilen met verticale banen. Dit seizoen werden weer twee nieuwe modellen van de Damarin 19 opgeleverd. 

In 2005 is de volledige romp en dek her-ontworpen en stapte de werf over naar aluminium rondhouten met een steilere gaffel en flexibel rolfoksysteem. Dit werd de Damarin 580 Sail.
In 2012 is deze zeilsloep verder gemoderniseerd en verbeterd met o.a. ankerbak en onderdekse rolfoklijn en gaat sindsdien door het leven als Damarin 19.

Anno 2024 is Damarin toe aan de vierde generatie. Nieuw voor dit seizoen is o.a. het strijksysteem met gasveer. De volledige tuigage is zonder moeite in enkele seconden te strijken, de boegspriet blijft nu vastzitten waardoor je niet meer naar voren hoeft om het waterstag los te maken. Bij het laatste model is gekozen voor een zwart dek met zwart geanodiseerde rondhouten wat een nog eigentijdser uiterlijk geeft. De boot wordt volledig met de hand en op klantspecificatie in Nederland gemaakt.

De boot is voorzien van ingelamineerde ballast in de kiel en een ophaalbaar midzwaard waardoor deze bij iedere trailerhelling te water gelaten kan worden. Ook met transport hoeft de mast niet uit de mastvoet gehaald te worden. Met z’n 800 kg gewicht is een middenklas auto en enkel-as trailer voldoende.

Qua motorisering kan er gekozen worden uit een 12 PK Vetus diesel of de nieuwe 4 kw Vetus E- line motor met LiFoPO4 accu’s. De boot kan volledig uitgerust worden voor een weekend of langer aan boord. Met een buiskap, 2-persoons slaapplaats, toilet, geïntegreerde koelkast, wasbakje en kookgelegenheid. De Daysailer range bestaat verder uit de Damarin 13, Damarin 21 en moderne Damarin D23.

Voor meer informatie: Damarin Jachtbouw (https://damarin.nl)

Afbeelding 156 Afbeelding 156