Solaris Power 70 Grand Coupé

Cruiser voor lange afstanden in stijl

Na succesvolle sportcruisers, coupés en flybridges van 40 tot 60 voet, richt Solaris Power zich nu met de nieuwe Solaris Power 70 Grand Coupé op de markt voor langeafstandcruisers. Het kenmerkende ’open boot’-gevoel blijft ook bij dit model behouden.

De nieuwe 70 Grand Coupé is de laatste ontwikkeling in de Long Range serie die door de Italiaanse werf Solaris Power gepresenteerd is. De Grand Coupé is gebaseerd op de 70 Long Range, een flybridge versie, en onderscheidt zich door haar sportievere uitstraling. Na de ontwikkeling van een reeks stijlvolle sportcruisers, coupés en flybridges van 40 tot 60 voet, richt Solaris Power zich met de introductie van deze elegante 70-footers nu ook op de markt voor de langeafstand cruisers.

Bijzondere mix

Zoals van deze Italiaanse werf te verwachten valt, is ook de 70 Grand Coupé een bijzondere mix van tijdloos design, elegantie, comfort en prestaties. Het nieuwe jacht is uitgerust met geavanceerde technologie en twee krachtige Volvo Penta IPS-motoren, waarmee deze 70-footer een snelheid tot 27 knopen kan bereiken. Het is een comfortabel jacht dat haar weg soepel door de golven vindt en door de hoge verschansing een aanzienlijk droger voordek heeft. De vorm van het onderwaterschip draagt bij aan een efficiënt brandstofverbruik en een uitzonderlijke stabiliteit, ook op een ruwe zee.
Het voor Solaris Power kenmerkende gevoel van een ‘open boot’ blijft ook op dit model
behouden. De indeling van het dek is grotendeels open, en de salon is voorzien van een glazen
panorama dak, wat het gevoel van buitenleven versterkt.


Riant interieur en exterieur
Het interieur is ruim opgezet en biedt plaats aan maximaal 8 gasten, verdeeld over vier luxueuze hutten. De riante salon kan aan de stuurboordzijde volledig worden opengezet dankzij een enorme schuifpui en een neergeklapte verschansing, waardoor er vanuit de salon een idyllisch uitzicht op zee is. Mede hierdoor is het een schip waar het buitenleven centraal staat.
De volledig uitgeruste kombuis en de doordachte indeling van de ruimtes zorgen voor optimaal comfort. Buiten is er volop ruimte voor ontspanning, met een groot zonnedek aan de voorzijde en een achterdek dat bijna een derde van het totale main deck beslaat. Hier bevinden zich onder meer een grote formele eettafel, verschillende comfortabele zitjes en een royaal zonnedek. Dit zonnedek is een echte ‘eyecatcher’ en vormt het hart van de ‘beach experience’, tussen het achterdek en het enorme zwemplatform, waar ruim plaats is voor het opbergen van ‘watertoys’ en toegang is naar de ruime garage voor een tender van maar liefst vier meter.
Met de toevoeging van de 70 Grand Coupé aan de vloot spreekt Solaris Power een nieuwe doelgroep binnen de wereld van luxe motorjachten aan. Dit high-end jacht is de ideale keuze voor de veeleisende motorbootliefhebber die lange afstanden in stijl en comfort wil afleggen.

Specificaties
Lengte (LOA) 21,24 m
Breedte 5,99 m
Diepgang 1,40 m (IPS-950) / 1,55 m (IPS-1350)
Displacement 51.000 kg
Brandstof 4.100 l
Water capaciteit 1.200 l
Motorisering standaard / optioneel Twin Volvo Penta D11 IPS-950 / D13 IPS-1350
Maximale snelheid 27 kn
Kruissnelheid 21 kn
Hutten 3 (+ 1 optional) + 1 crew
Badkamers 3 (+ 1 optional) + 1 crew
Ontwerp Dragoni Design Lab
Solaris Power Design Team


Over Solaris Power
Solaris Power is een prestigieuze Italiaanse werf die gespecialiseerd is in het ontwerp en de productie van luxe motorjachten. Met een focus op stijlvol design, innovatieve technologie en high-end prestaties biedt Solaris een diverse vloot van open sportcruisers, coupés, flybridge- en lange afstandsjachten. In de Benelux is Blue Lobster Yachts (https://www.bluelobsteryachts.com)de officiële dealer van het merk.

Afbeelding 164 Afbeelding 164
Afbeelding 165 Afbeelding 165