Werkzaamheden Noordersluis Lelystad verplaatst naar zomer 2025

LELYSTAD- De geplande vijf weken durende stremming van de Noordersluis in Lelystad, oorspronkelijk ingepland van half maart tot half april, is verplaatst naar juni-juli 2025. Deze aanpassing kwam tot stand na intensieve gesprekken tussen de betrokken partijen, waaronder Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI), Koninklijke Metaalunie en de Industriekring Harderwijk, samen met de Provincie Flevoland.

Aanvankelijk had de Provincie de werkzaamheden gepland tijdens een cruciale periode voor de jachthavens, waarin veel klanten hun jachten ophalen. Dit zou voor grote hinder hebben gezorgd voor bedrijven zoals NJI-lid Yacht Painting /Jacht Service Lelystad bv, die de provincie voorstelde om de werkzaamheden te verplaatsen naar een geschiktere periode. Hoewel de provincie eerst bezorgd was over het recreatieve gebruik van de sluis in de zomer, werd uiteindelijk besloten om de werkzaamheden naar juni-juli 2025 te verschuiven, waardoor zowel de recreanten als de bedrijven tevreden zijn.

Effectieve samenwerking

“De verplaatsing van de werkzaamheden is een voorbeeld van effectieve samenwerking tussen het bedrijfsleven, brancheorganisaties en de overheid. Metaalunie en NJI speelden een ondersteunende rol in de achtergrond, waarbij zij hun expertise en netwerk gebruikten om de belangen van hun leden te behartigen. Het leidde tot een mooi resultaat”, zegt Gerwin Klok, branchemanager NJI. “Met deze verschuiving is iedereen tevreden, en de bedrijven op het industrieterrein kunnen zonder grote verstoringen hun werkzaamheden voortzetten. De Provincie Flevoland heeft hiermee voorkomen dat bedrijven in hun drukste periode worden geraakt door de stremming van de sluis.”

 

Bron: Nederlandse Jachtbouw Industrie

Afbeelding 186 Afbeelding 186