Ocean Race 2027 finisht voor het eerst in de Rode Zee

ALICANTE- Voor het eerst in zijn geschiedenis zullen The Ocean Race-zeilers ervaren hoe het is om te racen op de spectaculaire wateren van de Rode Zee. AMAALA, een nieuwe sport- en wellnessbestemming aan de Rode Zee, zal in de zomer van 2027 gastheer zijn voor de finish van de 15e editie van The Ocean Race. AMAALA ligt in het noordelijke deel van de Rode Zee, aan de westkust van Saoedi-Arabië.

Johan Salén, directeur van The Ocean Race: “Vanuit sportief oogpunt zorgt deze laatste etappe in het noordelijke deel van de Rode Zee voor een spannende afsluiting van de wereldrace met een korte laatste etappe, in betrouwbare zeebriesomstandigheden, naar de finish in AMAALA.”

De Ocean Race 2027 start in januari 2027 vanuit de thuishaven Alicante in Spanje en neemt de zeilende, vliegende, hightech IMOCA-vloot mee vanuit de Middellandse Zee, over de Atlantische Oceaan naar de Zuidelijke Oceaan voor ze Kaap Hoorn omzeilt en via Amerika terugkeert naar Europa.

Tussen de start in Alicante en de finish in AMAALA zijn er nog meer tussenstops. De data voor alle tussenstops en de finish worden bevestigd wanneer de volledige route bekend is.

De voorlaatste etappe van The Ocean Race 2027 gaat van een Europese haven naar de finish in de Middellandse Zee bij Port Said, Egypte. De racevloot verzamelt zich dan om samen door te varen naar de Rode Zee via het Suezkanaal voor de start van de laatste etappe - ongeveer 135 zeemijl - naar de finish bij AMAALA.

“Zeilen vormt al eeuwenlang de kern van het leven langs de Rode Zee. Nu is de Rode Zee het decor voor de Grand Finale van de grootste zeiluitdaging rond de wereld. De ambitie van de Ocean Race om een katalysator te zijn voor verandering die de bescherming en het herstel van onze zeeën versnelt, sluit perfect aan bij onze eigen missie om pionier te zijn in regeneratief toerisme,” zegt John Pagano, Group CEO van Red Sea Global.

 

Afbeelding 3 Afbeelding 3